Jautājumi, kurus nepieciešams uzdot ārstam, kad viņš nosaka jebkuru ārstēšanu

Parasti mēs uzticamies ārstam, domājot, ka viņš pazīst mūsu organismu labāk par mums pašiem. Bet vai tā tiešām ir? Arī ārsti var pieļaut kļūdas, un, ja neinteresējas par piešķirtās ārstēšanas detaļām, tad kļūdu varbūtība pieaugs.

Lai saņemtu nepieciešamo medicīnisko palīdzību no speciālista, iesakām jums pirms pieņemšanas veikt vairākas lietas:

Pierakstiet visu, ko vēlaties pastāstīt ārstam par savu problēmu un pašsajūtu.

Uz vizīti paņemat savas slimības vēsturi. Jūs varat to uzrakstīt savā pierakstu blociņā vai uz papīra lapas.

Sastādāt visu zāļu sarakstu, ko lietojat, norādot devas, pieņemšanas sākuma datumu un biežumu.

Ņemiet līdzi visus rentgena uzņēmumus, medicīniskos ierakstus un analīžu rezultātus, kas jums ir. Tas dod ārstam vairāk informācijas par jūsu veselības stāvokli.

Atcerieties, ka ārsta kabinetā nav vietas kautrībai, jums jāziņo par visām lietām, kas jums sagādā raizes. Ja jūs kaut ko nesaprotat sarunā ar speciālistu, nekautrējieties uzdot jautājumus.

Kādas ir izredzes, ka ārstēšana palīdzēs?

Piemēram, preparāti asinsvadu stāvokļa uzlabošanai nepalīdz samazināt asins spiedienu un neietekmē nāves riska samazināšanos no sirds pataloģijas. Tāpēc noteikti pajautājiet par reālajām priekšrocībām un ārstēšanas prognozēm. Varat arī painteresēties par ārsta statistiku par izvēlētās metodes labumu.

Kādas ir izredzes, ka ārstēšana var kaitēt man?

Visam ir savi riski, pat ārstēšanai un analīzēm, kas liekas pilnīgi vienkāršas un nekaitīgas. Atcerieties: blakusparādību nav tikai tām zālēm, kuras nav efektīvas. Tomēr risku esamība ne vienmēr nozīmē priekšrocību trūkumu. Piemēram, ķīmijterapija ir ārkārtīgi kaitīga pacientam, bet tās negatīvā ietekme uz organismu tiek attaisnota ar lietderību cīņā pret vēzi.

Kādas ir alternatīvas?

Pajautājiet ārstam, vai ir citas ārstēšanas metodes, ko var apskatīt jūsu gadījumā, kā arī kāpēc viņš izvēlējies tieši šo variantu.

Būt vaļsirdīgam ar savu ārstu un uzdot visus jautājumus ir ļoti svarīgi, nekautrējieties un nebaidieties likties uzbāzīgam. Atcerieties: neskaidrība vai neizpratne var apdraudēt jūsu dzīvību.

avots: fabiosa.ru

Pievienot komentāru