Ja visi vadītāji zinātu šos 18 noteikumus, 9 no 10 ceļus satiksmes negadījumiem vienkārši nebūtu! Ļoti pareizi padomi

Mēs esam izvēlējušies top 18 padomus autovadītājiem no Thrillist un CTV News kolekcijām, kas padarīs jūsu braukšanu patīkamu un drošu:

1. Kad jūs stāvat uz ceļa, pirms pagriezieties pa kreisi un palaist pretī braucošos automobīļus, ir vilinoši pagriezt stūri uz kreiso pusi iepriekš. Nedariet to, pretējā gadījumā nejaušs trieciens no aizmugures var jūs pavirzīt zem garām braucošas smagās mašīnas riteņiem! Turiet stūres ratu tikai taisni!

2. Ja jūs nejauši uzbraucāt uz ceļa apmales, nevelciet stūres ratu pretējā virzienā! Stingri saspiediet to, nemainot pēdas pozīciju uz gāzes pedāļa un uzmanīgi veiciet kustību uz sāniem.

3. Esiet īpaši uzmanīgi, kad ieslēdzat iekšējo rādiusu. Ja tuvojošais auto, kas brauc ar ārējo rādiusu, sāk sanest, tad 9 gadījumos no 10 tas nenonāk grāvī, bet ietriecas tieši tevī. Šajā situācijā labākais risinājums ir grāvis.

4. Vienmēr paātrinieties mainot joslas.

5. Nebrauciet pa neitrālo joslu. Jūs zaudējat paātrinājuma iespēju, un bremzes ne vienmēr ir pieņemams iznākums.

6. Nekad nevajag bremzēt pagriezienā.

LASI VĒL: 

Autovadītāji, uzmanību: zagļiem parādījies jauns triks. Šodien es gandrīz “iekritu”! Apskati mašīnas riepas!

7. Vienmēr saglabājiet rezerves variantu savai rīcībai. Piemēram, ja neesat pārliecināts par apdzīšanas iespēju, iebrauciet pretī braucošajā joslā un turieties apdzināmajai mašīnai aizmugurē, līdz esat pārliecināts, ka varat to apdzīt. Pretējā gadījumā atgriezieties savā joslā.

8. Veicot šaha apdzīšanas manevru, samaziniet ātrumu jau satikšanās joslā. Ja jūs sāksiet bremzēt vēlāk, pastāv risks, ka jūs ievilks automašīnu plūsmā.

9. Ja redzat, ka pretī braucošais transportlīdzeklis nepaspēs apdzīt, ieslēdziet labo pagrieziena signālu un laicīgi uzbrauciet uz apmales. Nav vajadzīgs mirkšķināt lukturus – pie stūres var būt nepieredzējis vadītājs.

10. Ja automašīna sanes, nekrītiet panikā. Laicīgi apgūstiet informāciju par to, kā rīkoties šādās situācijās, un rīkojieties skaidri saskaņā ar plānu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

COMMENTS

Pievienot komentāru