Ir vairāku veidu „vaski” uz āboliem. Lūk, kas tas ir. Vai ir vērts no tā piesargāties?

Vasks uz āboliem – ir mums pierasta lieta, raksta 1 Million Health Tips. Paši āboli arī izveido aizsargkārtiņu, kura pasargā tos no izžūšanas un aizsargā no mikroorganismiem.

Tāds dabīgais pārklājums viegli nomazgājas. Ražotājiem gan tas nav izdevīgi. Viņiem vajag, lai āboliem būtu perfekts izskats. Šī iemesla dēļ augļus pārklāj ar speciālu vasku. Tas arī ir šī vaska galvenais uzdevums, lai ābols spīdētu un laistītos.

Uz šo spīdumu tieši arī uzķeras pircēji. Vasks tāpat arī pasargā ābolus no kaitēkļiem un sēnītēm, tas ir pagarina augļu glabāšanās termiņu.

Kā noteikt, ka uz ābola ir vasks? Tam ir jāspīd. Vēl viena metode: pakasiet ar nazi ābola mizu. Uz naža asmens jāpaliek vaska daļiņām.

Vai arī paberzējiet ābolu ar roku un paskatieties uz delnu, ja ābols ir vaskots, tad uz tās jāpaliek baltām pārslām. Tas arī ir vaska pārklājums.

Tas ir pilnībā ēdams. Patiesību sakot, ar to gan nevajadzētu aizrauties – mūsu organisms to slikti pārstrādā. Šis vasks paliek mūsu tievajās zarnās. Tas ved pie dažādiem gremošanas traucējumiem.

Lūk, tādi mēdz būt vaska pārklājuma tipi:

  • bišu vasks;
  • palmu eļļas vasks;
  • šellaks;
  • vazelīns.

Tie ir dabīgie vaski un nav naftas produktus saturoši pārklājumi. Tie ir FDA apstiprināti un jau gadu desmitus tiek pielietoti dažādu pārtikas produktu aizsardzībai.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru