Ir pierādīts: sievietes brauc labāk par vīriešiem

Lūk, kāpēc…

Cik gan reizes nav nācies dzirdēt tādus “jociņus” kā “sieviete pie stūres ir noziedznieks”? Turklāt jau sen ir zināms, ka sievietes kopumā brauc uzmanīgāk, nekā vīrieši.

Kārtējais Meksikas ceļu kustības drošības centra pētījums atklāja, ka sievietes ar auto brauc daudz drošāk un retāk nonāk CSN. Tikai 29 % no visām avārijām notiek sievietes vainas dēļ.

LASI VĒL: Kāpēc visiem vecākiem būtu jālīmē šādas piezīmju lapas uz savu bērnu automašīnas sēdekļa. Tas aizņems tikai divas minūtes!

Lūk, 7 padomi, kā automašīnu vadīt drošāk:

Nekādi telefoni!

Lai arī sievietes tiek uzskatītas par spējīgākām pret multi-taskingu, nekā vīrieši, bet runāt pa telefonu pie stūres tomēr nevajag. 15 – 20 % no visiem CSN notiek mobilo ierīču lietošanas dēļ. Pat funkcija hands-free negarantē drošību, jo novērš autovadītāja uzmanību.

Drošības josta der visiem.

Vīrieši par 10 % retāk piesprādzējas ar drošības jostām, nekā sievietes. Ja jūs sāksiet sprādzēt drošības jostu katru reizi, kad sēdīsieties mašīnā, pēc 21 dienas tas jau kļūs par ieradumu un būs automātisks reflekss.

Neaizmirstiet par bērniem.

Pat, ja jūs vienkārši taisāties “aizskriet līdz veikalam”, bērnu transportēšanai ir jānotiek atbilstoši visiem drošības noteikumiem. Ļoti bieži autokrēsliņi tiek piestiprināti nepareizi, bet daudzi tos vispār neizmanto. Tas ir noziegums attiecībā pret bērniem.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru