Financial Times: Rietumi ir atraduši veidu, kā mainīt Vladimira Putina plānus un “domāšanas veidu”

Britu laikraksts The Financial Times publicēja rakstu, kurā autori atklāja Rietumu plānu saistībā ar Krieviju un kā piespiest Putinu mainīt plānus.

Rietumvalstis cenšas palielināt militāro palīdzību Ukrainai, lai mainītu Krievijas politiku.

 

Kā Rietumi vēlas Putina mainīt “domāšanas veidu”

Žurnālists Lorenss Frīdmens raksta, ka Rietumu uzskats ir tāds, ka vienīgais veids, kā mainīt Krievijas prezidenta Vladimira Putina domāšanu, ir palīdzēt Ukrainai uzvarēt gaidāmajās cīņās.

Financial Times rakstā teikts, ka pat jebkādu militāru panākumu gadījumā no Ukrainas bruņoto spēku puses Maskava neatteiksies no saviem kara  “maksimālajiem mērķiem”.

Lasi arī: Šodien paziņots, ka mūžībā devusies leģendārā kino aktrise – zināms arī iemesls

Pēc raksta autora domām, agrāk Rietumi nevēlējās “sadusmot” Krievijas Federācijas prezidentu un ķerties pie konflikta eskalācijas, nododot tankus, smagos ieročus un tāla darbības rādiusa raķetes. Tagad viss liecina, ka kolektīvi Rietumi, izpētījuši visu īpašās operācijas pieredzi un Krievijas Federācijas bruņoto spēku darbību, vēlas “piebeigt” Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Piegāžu uz Ukrainu var būt daudz vairāk nekā iepriekš, patiesībā par to jau var pārliecināties. Pirms neilga laika Polija paziņoja, ka Ukrainai tiks nodoti 12 tanki Leopard. Lielbritānija, kā vēsta britu mediji, ir gatava piegādāt no 8 līdz 18 “Challenger” tankiem, kas tiek uzskatīti par vieniem no smagākajiem un bruņotākajiem pasaulē.

 

“Aizliegums ir atcelts”: Ukrainas Aizsardzības ministrijas vadītājs reaģēja uz jaunām ieroču piegādēm

Ukrainas Aizsardzības ministrijas vadītājs Oleksijs Rezņikovs, komentējot jaunākās ziņas par ieroču nodošanu viņa valstij, sacīja, ka šobrīd ieroču nodošanai aizliegumu nav. Aleksejs Rezņikovs uzskata, ka Ukraina var saņemt tankus, kaujas vai reaktīvās lidmašīnas, kā arī tāla darbības rādiusa ieročus, lai sasniegtu mērķus 300 kilometru attālumā.

Ukraina vairākkārt ir lūgusi smago ieroču (tostarp tanku, lidmašīnu un raķešu) nodošanu, taču vienmēr saņēmusi atteikumu. Īpaši tas attiecas uz HIMARS paredzēto raķeti ATACMS, Kijeva to lūgusi jau vairākus mēnešus, taču Rietumi atsakās piegādāt šo ieroci, sakot, ka tas var novest pie konflikta eskalācijas.

Iespējams, ka drīzumā no ASV tiks uzsāktas smago tanku Abrams piegādes, taču Pentagons par to vēl neko oficiāli nav paziņojis. Dažu ES valstu varas iestādes uzskata, ka modernāko tanku nodošana Ukrainai ir laika jautājums.

Pievienot komentāru