Facebook nozagti 267 miljoni lietotāju dati un izvietoti tīmeklī. Kas atkal?

Vairāk nekā 267 miljonu Facebook lietotāju personas dati tika atrasti nedrošā darknet datu bāzē. 267 140 436 lietotāju, galvenokārt ASV iedzīvotāju, kontu nosaukumus, tālruņu numurus un pilnos vārdus, uzvārdus, datu bāzē atklāja kompānija Comparitech un pētnieks Bobs Dejačenko.

LASI VĒL: Facebook ir 3 noslēpumi, kuri padarīs tavus komentārus 100 reizes stilīgākus! Maģija eksistē! Pagaidām tikai Facebook!

Lietotāji, kuru dati ir nozagti, var kļūt par surogātpasta vai pikšķerēšanu upuriem. Lai gan vēl nav zināms, kā personiskā informācija nonāca darknet īpašumā, Dejačenko izsekoja datu bāzi līdz pat Vjetnamai un viņam radās aizdomas, ka tā izveidota tā sauktā “skreipinga” ceļā. Šis ir nelikumīgs process, kura laikā robotprogrammatūras automātiski kopē publisko informāciju no Facebook profiliem.

Piekļuve datu bāzei jau ir slēgta, bet pirms tam tā vairākas nedēļas bija publiski pieejama. Saite šo datu lejupielādei bija publicēta populārā hakeru forumā. Facebook pārstāvis apstiprināja datu bāzes dzēšanu un sacīja: “Mēs risinām šo problēmu, bet acīmredzot šī informācija tika iegūta ātrāk, nekā mēs paspējām ieviest pasākumus lietotāju datu aizsardzībai pēdējo gadu laikā.”

LASI VĒL: Sašutuma pilns ieraksts Zanes Facebook profilā! Apskatiet bildēs – ir jau arī par ko...

Datubāze pirmo reizi parādījās internetā 4. decembrī. Piekļuve tai tika slēgta ne vēlāk kā 15 dienas pēc Djačenko paziņojuma. Šis nav pirmais šāda veida skandāls: 2019. gada septembrī serverī bez paroles tika atrasta datu bāze ar 419 miljonu Facebook lietotāju tālruņu numuriem.

Vai esat pārliecināts par savu datu drošību?

dailymail.co.uk

Pievienot komentāru