Ērglis dalās ar versiju, kāpēc seniori Latvijā nevakcinējas

Kardiologs Andrejs Ērglis, viesojoties kanāla TV24 raidījumā “Nedēļa.Post scriptum”, norādījis, ka vakcinācija katrā valstī atšķiras pēc tradīcijām.

Ārsts norāda, ka liela nozīme ir vakcinācijas tradīcijām valstī.

“Liela loma ir šai tradīcijai. Ir valstis, kur ir tradīcija, ka pret nopietnām vīrusa infekcijām, viena no tām ir gripa, ir jāvakcinējas,” pauž A. Ērglis.

Kā piemērus viņš min Lielbritāniju, Dāniju, Zviedriju un Vāciju, kur, pēc ārsta vārdiem, pēdējo 20 gadu laikā seniori ir “pieradināti pie tā, ka viņiem ir jāsaņem šī gripas vakcīna”.

“Tā ir tradīcija, viņiem tas ir dabiski. Tas ir tas, ko vienā gadā nevar izmainīt,” saka A. Ērglis.

Kā vēl vienu faktoru noliedzošajai attieksmei pret vakcināciju, A. Ērglis min cilvēku neuzticēšanos ārstiem un famācijai.

COMMENTS

  • <cite class="fn">....</cite>

    Un ir pietiekami liels iemesls neuzticēties , jo 50uz 50 ir ārsti kas zina ko ārstē un ir ārsti kas izmēģina zāles .
    Paldies ārstiem kuri izglāba manu bērniņu . un zeļ ka neiesudzeju tiesa tos kuri viņu gandrīz aizsūtīja taisaule . un Diemžēl farmācijas ir loti izdevīgi lai cilvēki slimotu
    Cilvēki ir pret vakcīnām jo viņas tiek uzspiestas ar varu un draudiem un ja kas tiek uzspiest ar varu tad kāda tur uzticība.

  • <cite class="fn">Uldis</cite>

    Ērgļa kungs, tad, kad mums Latvijā maksās tādas pašas pensijas kā Lielbritānijā, Dānijā, Zviedrijā un Vācijā, tad arī pensionāri ies potēties pēc paša iniciatīvas. Bet tā kā mūsu valsts nav ne tuvu Jūsu pieminētajiem salīdzinājumiem, tad no tā izriet, ka esat totāls JAMPAMPIŅŠ, kas neko nejēdz! Nevar salīdzināt ābolus ar kartupeļiem!

Pievienot komentāru