Dzeramā ūdens ražotāji nevēlas, lai mēz zinātu šos 4 noslēpumus

2. Baktērijas un higiēnas normu neievērošana

Dzeramais ūdens no izlietotas plastmasas pudeles ir gandrīz tāds pats kā ja jūs laizītu poda vāku vai sava suņa mantiņu. Baktēriju skaits tādās pudelēs vairākkārt pārsniedz atļauto normu. Mēs paši radām ideālu vidi baktērijām, ņemot pudeli ar netīrām rokām, nevis to kārtīgi noskalojam un glabājam tajā siltu ūdeni.

Ko darīt? Regulāri mazgāt pudeles ar siltu ziepjūdeni, etiķi vai antibakteriālo mutes skalojamo līdzekli.

Taču, pat ja mēs kārtīgi mazgājam šīs pudeles, tik un tā mēs varam dabūt pārtikas saindēšanos vai pat A hepatītu. Pētījumos ir pierādīts, ka lielais vairums baktēriju atrodas tieši uz pudeles kakliņa, ko jūs nevarat izmazgāt pietiekoši labi. Skrūvējamie un slidenie pudeļu kakliņi ir pilni ar mikrobiem un jūs tos norijiet kopā ar ūdeni. Lai būtu drošībā – izmantojiet salmiņu.

3. No kurienes nāk mūsu ūdens?

Daudzas kompānijas mēdz uz savām etiķetēm norādīt, ka ūdens, ko jūs pērkat, ir nācis no avota. Taču patiesībā, vairumā gadījumu, ūdens, kuru jūs pērkat ir identisks ūdenim, kas tek jūsu mājās no krāna!

Starp citu, jūs to varat arī izlasīt ļoti sīkiem burtiņiem uz etiķetes, ko parasti neviens nelasa. Kompānijām ir jānorāda ka ūdens ņemšanas avots ir ūdensapgādes iekārta. Tādā veidā, ūdens maksā mazāk, nekā jūs par to maksājiet!

4. Nav sevišķi veselīgi

Nerunājot par baktēriju kaitīgumu, maldīgs priekšstats ir arī par pašu ūdeni.

Kompānijas , kas ražo ūdeni pudelēs, cenšas pievilināt savā tirgū jaunus sportiskus cilvēkus, tāpēc reklamē ūdeni pudelēs ar dažādām garšām, apgalvojot, ka tas nu ir veselīgāks, nekā citi saldinātie dzērieni.

Taču, patiesībā, tāds ūdens var saturēt tikpat daudz cukura, cik gāzētais dzēriens! Lai netiktu apkrāpti, vienmēr izlasiet informāciju uz etiķetes.

avots

Pievienot komentāru