Cik daudz augļu un ogu var apēst dienā, nekaitējot savai figūrai

Vai augļi var palīdzēt uzlabot šķiedrvielu uzņemšanu?

Atkarībā no vecuma, pieaugušajam dienā vajadzētu uzņemt 30 g šķiedrvielu. Šķiedrvielas ir svarīgas zarnu veselībai un pareizai gremošanas trakta darbībai.

Ja iespējams, centieties augļiem atstāt mizu, lai iegūtu papildu šķiedrvielas. Ja ciešat no aizcietējumiem, no rīta pievienojiet žāvētas plūmes putrai.

Atcerieties, ka augļu sulā ir minimāls šķiedrvielu daudzums, tāpēc labāk ēst veselus augļus, nevis dzert sulu. Mazā glāzē apelsīnu sulas ir divi apelsīni, tāpēc jūs saņemat vairāk kaloriju un cukura, bet zaudējat šķiedrvielas.

Kādus augļus vislabāk ēst?

Lai gūtu labumu no augļiem, centieties ēst augļus ar zemu glikēmisko indeksu (GI), jo zems GI palīdz uzturēt enerģijas līmeni un stabilu cukura līmeni asinīs. Dažiem augļiem ir augsts GI, piemēram, arbūzam. Augļi ar mērenu glikēmisko indeksu ir ananāsi, papaija un citi tropu augļi.

Lasi vēl: 5 biežāk pieļautās ādas kopšanas kļūdas, kas izraisa pinnes un novecošanos

Uzkodām centieties izvēlēties augļus ar zemu GI, piemēram, ābolus, banānus, bumbierus un apelsīnus. Ja jums ir augļi ar augstāku GI, kombinējiet tos ar pārtikas produktiem ar zemu GI. Piemēram, varat tos pievienot augļu salātiem, vai pievienot piena produktiem, piemēram, jogurtam vai pienam.

Žāvēti augļi

Lielākajai daļai žāvētu augļu ir vidējs vai zems glikēmiskais indekss, bet tie satur lielu daudzumu cukura, tāpēc esiet uzmanīgi un neēdiet tos pārāk daudz, īpaši, ja uzraugāt savu svaru.

 

Leave a Comment