Bumbiņas tualetes dezinfekcijai un aromatizēšanai

Katras mājsaimnieces galvassāpes – atbrīvoties no nepatīkamas smakas, īpaši tad, ja tā ir tualetē. Mīļās dāmas, ķeriet ciet šo lielisko ideju, kas palīdzēs dezinficēt un atsvaidzināt jūsu tualeti vienā rāvienā.

Es jau pamēģināju šo metodi, tādēļ iesaku to arī jums. Šo šķīstošo bumbiņu pagatavošana ir ļoti viegla, bet lietošana – pavisam vienkārša. Piedāvājam jums trīs receptes, no kurām varat izvēlēties sev vispiemērotāko.

Pirmā recepte

Sāksim ar visvienkāršāko recepti, kuru pagatavoju mājās arī es.

Sastāvdaļas:

  • 1 vesela un 1/3 glāze dzeramās sodas
  • 1/2 glāze citronskābes
  • 30 pilieni lavandas ēteriskās eļļas
  • 30 pilieni piparmētru ēteriskās eļļas
  • 30 pilieni citronu ēteriskās eļļas

Ēteriskajām eļļām piemīt antibakteriālas īpašības un to smarža ir ļoti noturīga. Es ņēmu lavandas, citronu un tējas koka ēterisko eļļu.

Sajauciet sodu ar citronskābi, piepiliniet ēteriskās eļļas, visu samaisiet. Tagad pienācis laiks masu samitrināt tik daudz, lai no tās varētu sākt meistarot bumbiņas. Masai nevajadzētu būt pārāk mīkstai, tādēļ šķidrumu lieciet klāt ļoti uzmanīgi – pa mazām devām.

Šādi sagatavotu maisījumu lieciet ledus formiņās un ļaujiet tām sešas stundas sakalst. Salieciet pēc tam šīs bumbiņas trauciņos un nesiet uz vannas istabu.

Varat vai nu mest iekšā pašā podā, vai arī ūdens kastē virs poda, lai pēc brītiņa nolaistu lejā ūdeni. Rezultāts – tīra tualete un patīkams aromāts.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru