Brūno plankumu rašanās cēloņi un to ārstēšanas iespējas mājas apstākļos

Profilakse

Ir daži profilakses punkti, kurus ievērojot, samazināsies plankumu rašanās iespējamība.

Neuzturieties ilgi saulē, īpaši no plkst. 10 līdz 16, kad gaismas ietekme ir visintensīvākā.

Lietojiet saules aizsargkrēmu ar blokatoriem, piemēram, cinka oksīdu un titāna dioksīdu. Krēma atjaunošana jāveic ik pēc 2 stundām.

Lai pasargātu seju, izmantojiet cepuri ar platiem malām vai lietussargu, ķermeni pasargās apģērbs no bieza auduma.

Lai novērstu organisma dehidratāciju, jālieto daudz ūdens. Svarīgs ir arī sabalansēts uzturs, kurā ir daudz zaļo dārzeņu un augļu.

Nevajadzētu aizmirst lietot multivitamīnu kompleksus, lai uzlabotu matu, ādas un nagu struktūru. Svarīgi, lai mājas receptēs būtu E vitamīns, kura ir daudz sviestā.

Ir jārūpējas par ādu, tostarp jālieto līdzekļi, kas balina un izlīdzina toni.

Brūnu plankumu ārstēšana mājas apstākļos

Mājās var atrast daudz noderīgu sastāvdaļu, kas labvēlīgi ietekmē ādu. Piemēram, citronu sulai ir balinoša iedarbība. Ādas izskata uzlabošanai tiek izmantota arī sīpolu sula. Laba iedarbība uz ādu ir arī rīvētam sīpolam.

Pēc sīpola sagriešanas tas jāaptin vairākās marles kārtās un jāuzklāj uz dažādām sejas un ķermeņa daļām. Vienīgā blakusparādība ir asaru dziedzeru kairinājums. Tomēr ādas izskata uzlabošanas efekts ir manāms jau pēc pirmās procedūras. Dažreiz rīvētus sīpolus sajauc ar ābolu etiķi.

Rīcineļļa un paniņas arī ir labi kosmētikas līdzekļi. Jogurtam, kas satur pienskābi, ir balinošs efekts. Maska no tā jātur 30 minūtes, pēc tam jānomazgā ar siltu ūdeni.

Ķermeņa novecošanos nevar apturēt, bet pašaprūpe ļaus jums izskatīties skaisti jebkurā vecumā.

 

Leave a Comment