Atsakies no karstajiem dzērieniem lidmašīnā! Kas jādara, lai nesaķertu kaut ko kaitīgu lidojuma laikā

Nepasūtiet karstos dzērienus
Speciālisti arī neiesaka pasūtīt tēju vai kafiju, jo ūdeni tiem reti uzvāra līdz vajadzīgajai temperatūrai. Tāpēc daudzi mikrobi paliek dzīvi, turklāt mēs jau runājām par to, ka ūdens kvalitāte ne vienmēr ir laba. Kā arī krūzītes ne vienmēr tiek labprātīgi mazgātas, jo īpaši ekonomijas klasē. Ir pierādīts, ka 15 % gadījumu ūdens dzērieniem satur potenciāli bīstamus mikroorganismus.

Izvēlies termiski apstrādātu barību
Diemžēl ne visas aviokompānijas un ēdienu piegādātāji pret saviem pienākumiem izturas apzinīgi. Bieži vien pasažieri salātu traukos atklāj pelējumu. Tāpēc, lai nodrošinātos, labāk izvēlēties ēdienu, kam tiek veikta termiska apstrāde.

Neliec mantas sēdekļa kabatā
Amerikā 2014. gadā tika veikts pētījums, kas pierādīja, ka daudzas kaitīgās baktērijas var dzīvot sēdekļu kabatās vienu un pat vairākas nedēļas. Tā kā labāk tur savas mantas nelikt. Jo īpaši planšeti vai telefonu.

Mazgā rokas
Vienmēr uz poda uzklāj speciālu vienreiz izmantojamo sēdekli pat tad, ja tu uz to nesēdi. Plastmasas virsmas ir baktēriju paradīze. Bet, pabeidzot savas darīšanas tualetē, noteikti nomazgā rokas! Jā, par to visi zina, bet ne visi tā dara. Kā arī nedzer ūdeni no krāna, un neskalo ar to zobus.

Ieslēdz ventilāciju
Labi izvēdinātā telpā mikrobiem iet grūtāk, nekā sasmakušā telpā. Tā kā vienmēr ieslēdz ventilāciju, jo borta filtri spēj attīrīt gaisu par visiem 100 %. Ja tavā vietā ventilācijas sistēma nedarbojas, paziņo par to stjuartei, vai arī pieprasi, lai tev ierādītu citu vietu (ja ir brīvas vietas).

Neizmanto spilvenus un segas
Vēl viena daudzu aviokompāniju kļūda – tās nemazgā spilvenus un segas pēc katra lidojuma. Iegūt tīru komplektu tu vari tikai agrajā rīta reisā. Bet, ja lidmašīna veic vairākus lidojumus dienā, tad labāk neizmantot gulēšanas piederumus.

Mēs nekādā gadījumā negribējām jūs iebiedēt. Skaidra lieta, ka lidojumā, kas ilgst 10 un vairāk stundas, jūs gan pagulēsiet, gan paēdīsiet, gan arī aiziesiet uz tualeti. Bet ņemiet vērā augstāk minētos faktus, lai sevi pasargātu. It īpaši, ja jums ir jutīga āda vai arī vāja imunitāte. Kā arī parūpējieties par apkārtējo veselību, ja paši esat infekciju pārnēsātāji.

Padalieties ar šo noderīgo rakstu ar saviem draugiem sociālajos tīklos!

avots

Pievienot komentāru