Astoņdesmitā līmeņa intraverts no Islandes…

Bāka uz Vestmanu salas(Islande) tika uzcelta tālajā 1939. gadā. Agrāk uz šīs salas kopā ar bāku dzīvoja viens vai divi strādnieki, kuri nodarbojās ar bākas tehnisko apkopi un pa kārtai viens otru nomainīja.

Tagad bāka ir pilnīgi patstāvīga. Dažreiz šeit atlido strādnieki, lai pārbaudītu bākas stāvokli, pielabotu iespējamos bojājumus..

Bāka uz Vestmanu salas

Helikoptera pilots Hislijs Hislasons publicēja fantastisku video no helikoptera, kad viņš kopā ar komandu pietuvojās salai. Bāka atrodas uz visaugstākās no trim tuvākajām klintīm, to sauc par Háidrangur. No noteikta leņķa ir redzams, ka klints ir asa, bet patiesībā tā ir diezgan plata un līdzena. Helikopters ir vienīgais veids, kā nokļūt uz klints.

Strādnieku komanda pavadīja nakti uz salas un bija sajūsmā no neticamā skata, kāds redzams no salas. Vīri pārbaudīja bākas aprīkojumu un stāvokli, pielaboja elektrību un saules bateriju darbību, kas uzstādītas uz bākas. Viens no galvenajiem nosacījumiem, kas nepieciešams lidojumam uz salu – labs, skaidrs laiks. Kā zināms, Islandē tā ir samērā reta parādība! Laiks bija labvēlīgs, tāpēc arī lidojums noritēja veiksmīgi!

Šķir nākošo lapu un noskaties video

Pievienot komentāru