Ārsts nosauc iemeslus, kas noveda pie katastrofālās Covid-19 situācijas Latgalē

Viņš stāstīja, ka pats ir izslimojis Covid-19 un ir arī vakcinējies. Pašsajūta slimības laika esot bijusi ievērojami sliktāka nekā pēc otrās “Moderna” vakcīnas devas, tāpēc zinātnieks aicina vakcinēties. “Neviens jūs nenočipos. Es eju caur metāla skeneriem un viss ir kārtība,” mudināja Barševskis.

Savukārt Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komitejas locekle Marina Pučka diskusijā informēja, ka Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķiem cīņā pret Covid-19 devušies palīgā brīvprātīgie. Tie ir gan jaunieši, gan pensionējušies speciālisti.

Kā ziņots, šonedēļ intervijā Latvijas Radio Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis sacīja, ka Covid-19 izplatības mazināšanai ieviesto ierobežojumu atcelšana īpaši ietekmēs Latgali, kur ir zemākais vakcinācijas pret Covid-19 rādītājs.

LASI VĒL: ”Decembrī mēs svinētu kāzu gadadienu” Traģisks stāsts par 31 gadu vecu Latvijas iedzīvotāju, kurš nomira no Covid-19

Saskaņā ar sākotnējo lēmumu ierobežojumi būs spēkā līdz novembra vidum, un Dumpis mudināja uzmanīties ar Covid-19 ierobežojumu strauju atcelšanu. “Es neapgalvoju, ka ierobežojumus nedrīkst atcelt, bet jāskatās, kurus ierobežojumus varētu atcelt un kurus ne,” norādīja infektologs.

Tomēr viņš akcentēja, ka visdrūmākā situācija varētu būt Latgalē, kur vakcinācijas aptvere arvien ir kritiski zema. “Man ir bail iedomāties, kas notiks Latgalē, ja tiktu atcelti ierobežojumi,” piebilda eksperts un aicināja pievērst īpašu uzmanību Latgalei, tostarp domāt par lielāka atbalsta sniegšanu vietējām slimnīcām, jo tas ir potenciāli vissmagākais epidēmijas reģions.

“Manuprāt, Latgalē saslimstība ir augstāka nekā Rīgā, ja rēķināt uz iedzīvotāju skaitu. Un atgādināšu – Latgalē seniori ir vakcinējušies trīs reizes mazāk nekā citos apgabalos,” piebilda infektologs.

Pievienot komentāru