Apžilbina ar savu skaistumu: septiņi austrumu skaistuļu noslēpumi, kurus izmantot ikdienā

Austrumu skaistules jau paaudžu paaudzēm nodod skaistumkopšanas receptes un bez lielas piepūles iekaro citus ar savu dabisko skaistumu. Dažus no viņu skaistuma noslēpumiem var viegli izmantot ikdienas kopšanā.

Kefīra maskas

Ja uz matiem uzklāj kefīra masku un atstāj to uz 10 minūtēm, pēc tam nomazgā, var iegūt biezas un veselīgas cirtas. Tiesa, labāk ņemt nevis veikala produktu, bet gan kefīru pagatavot pašiem, izmantojot ieraugu un mājas pienu.

Dabīga krāsošana

Lielākajai daļai austrumu skaistuļu melnā matu krāsa ir dabiska, taču, lai iegūtu bagātīgu toni, ir pieņemts izmantot basmu vai hennu. Šo dabīgo krāsvielu izmanto pat Saūda Arābijas princese Amira al-Tavil. Krāsvielas uz matiem var turēt no 5 minūtēm līdz 8 stundām atkarībā no tā, kādu rezultātu vēlaties iegūt. Galvenais ir šādu krāsu nomazgāt nevis ar šampūnu, bet gan ar parastu ūdeni.

Lasi vēl: Salātu recepte ar divu veidu kāpostiem un neparastu mērci

Dārgas eļļas

Arābu sieviešu iecienīta ir aragana eļļa, ko var izmantot matu, sejas un ķermeņa kopšanai. Piemēram, ja šampūnam pievienosiet tikai dažus pilienus šīs eļļas, jūs iegūsiet pakļāvīgus un gludus matus pat bez kondicioniera. Šis produkts palīdz mīkstināt sejas ādu, kā arī cīnās pret pūtītēm, jo satur daudz E vitamīna. Ēteriskās eļļas ir lielākās daļas austrumu smaržu pamatā. Tās ir dabiskas, un tas nozīmē, ka tās neizraisa alerģiskas reakcijas. Turklāt ēterisko eļļu aromāts uz ādas saglabājas vairākas dienas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment