Alveja ziedēs kā traka un dos daudz jaunu dzinumu: šie 2 vislētākie mēslošanas līdzekļi radīs brīnumu

Alveja ir viens no populārākajiem augiem, ko audzēt mājās. Tas nav pārsteidzoši, jo šis sukulents ir ļoti nepretenciozs un izturīgs.

Par to var rūpēties pat iesācēji dārzkopji. Tomēr dažas nianses darbā ar šo augu tomēr noteikti jāzina.

Lai ievērojami paātrinātu alvejas attīstību, tā ir pareizi jāmēslo. Šim nolūkam ir piemērotas gan sarežģītas piedevas, gan lēti tautas līdzekļi. Pēdējā gadījumā labi noderēs mēslojums uz olu čaumalu bāzes. Tas satur daudz sukulentiem nepieciešamo noderīgo mikroelementu.

Tātad, lai sāktu, ir nepieciešams rūpīgi nomazgāt čaumalu, noņemt plēvi un izžāvēt. Pēc tam topošā mēlojuma pamats jāsasmalcina līdz pulverim. To var izdarīt kafijas dzirnaviņās vai smalcinātājā. Tūlīt pēc tam mēslojumu var izmantot. Pietiek reizi mēnesī apkaisīt augsni ar vienu tējkaroti mēslojuma.

Lasi vēl: Ziemassvētku eglīti izvēlieties tikai tā – pārsteigs ar aromātu un skaistumu

Vēl viens lielisks mēslojums ir ķiploku šķīdums. Mēslojums efektīvi cīnās ar nevēlamiem mikroorganismiem augsnē un novērš alvejas sakņu pūšanu.

Lai pagatavotu mēslojumu, ir nepieciešamas tikai divas neapstrādātas ķiploka daiviņas. Vienkārši sasmalciniet tos biezenī, sajauciet ar ūdeni un caur sietu noteciniet šķīdumu atsevišķā traukā.

Iegūtais šķīdums jāatšķaida ar litru ūdens. Lietojiet šo līdzekli tikai reizi mēnesī.

Pateicoties šiem diviem līdzekļiem, alveja dos gan ziedus, gan jaunus dzinumus!

Leave a Comment