ES samazinās ierosinātos tarifus Teslas un citiem Ķīnas elektromobiļiem

Ierosinātie tarifi tiks samazināti, jo no uzņēmumiem saņemta jauna informācija, lai gan ES dalībvalstīm vēl ir jābalso par priekšlikumiem.

Tesla ierosinātā tarifu likme samazināsies no 9 % līdz 7,8 % pēc tam, kad pagājušajā mēnesī jau tika samazināta no ierosinātajiem 20,8 %.

Savukārt BYD tarifs 17 % apmērā nemainīsies.

Geely ir noteikta 18,8 % likme, kas ir samazināta no 19,3 %.

Savukārt SAIC un citiem uzņēmumiem, kas nesadarbojas ar ES izmeklēšanu, tiks piemērots augstāks tarifs 35,3 % apmērā. Tas ir samazinājums salīdzinājumā ar iepriekšējo 36,3 % likmi.

Šīs likmes ir papildus standarta 10% nodoklim, kas jau ir piemērots Ķīnas automobiļu importam.

Ja priekšlikumi tiktu noraidīti, pret tiem būtu jābalso vismaz 15 valstīm, kas pārstāv 65 % bloka iedzīvotāju.

Pagājušajā gadā Eiropas Komisija sāka izmeklēšanu par Pekinas tirgus praksi.

Tā konstatēja, ka Ķīnas subsīdijas ļauj elektromobiļu uzņēmumiem mākslīgi uzturēt zemas cenas, tādējādi kaitējot Eiropas konkurentiem, bet Ķīna šo apgalvojumu noliedza.

Ķīnas Tirdzniecības ministrija ir apgalvojusi, ka secinājums ir balstīts uz “ES puses vienpusēji noteiktiem faktiem, nevis uz faktiem, par kuriem abpusēji vienojušās”.

Vairākas valstis ir satraukušās par atbildes tirdzniecības pasākumiem, lai gan Pekina pagājušā mēneša beigās paziņoja, ka tā nepiemēros pagaidu tarifus no ES importētajam brendijam.

Tas notika, neraugoties uz to, ka Ķīnas veiktā izmeklēšanā tika secināts, ka tas tiek pārdots par cenām, kas ir zemākas par tirgus cenām.

ES tagad samazina ierosinātos tarifus elektriskajiem transportlīdzekļiem, jo uzņēmumi ir snieguši jaunu informāciju.

Īpaši labvēlīgs darījums jau tika piedāvāts Tesla, jo Komisija konstatēja, ka tā negūst tik lielu labumu no valsts atbalsta kā tās Ķīnas konkurenti.

Lai gan Tesla ir amerikāņu uzņēmums, tas ir iesaistīts subsīdiju strīdā, jo tā Gigafactory atrodas Šanhajā.

Ja dalībvalstis apstiprinās galīgos tarifus, tie stāsies spēkā novembrī.

Leave a Comment