Recepte gardiem paprikas un siera rullīšiem

Garšīga, ēstgribu rosinoša un koša aukstā uzkoda var būt lielisks papildinājums jūsu rudens galdam.

Šie paprikas rullīši ir vienkārši pagatavojami, tie izceļas ar savu vieglumu un saderību ar dažādiem ēdieniem, piemēram, ceptiem baklažāniem, viegliem salātiem vai sieru.

Tos var pielāgot dažādiem ēdienreizēm un tie labi papildina citu ēdienu garšu, vai arī izceļas kā atsevišķa uzkoda.

Jūtieties brīvi eksperimentēt ar garšām un pasniegt šos rullīšus jebkurā maltītē – tie vienmēr būs izcils papildinājums!

Sastāvdaļas:

Saldā paprika: 2-3 gabali

Siers: 100 g

Ķiploka daiviņa: 1 gabals

Majonēze: pēc vēlēšanās (nedaudz majonēzes piešķirs tekstūru)

Sāls: pēc garšas

Pagatavošanas soļi:

Paprikas sagatavošana: Sagrieziet papriku gareniski uz pusēm. Noņemiet sēklas un baltās iekšējās membrānas, lai paliktu tikai mīkstums.

Lasi vēl: Vai citronskābe patiešām var kaitēt jūsu veļasmašīnai?

Cepšana: Papriku pārsmērē ar eļļu un lieciet tās ar griezuma pusi uz leju uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju. Cepiet papriku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, līdz tā kļūst mīksta un nedaudz karamelizējas.

Mizas noņemšana: Kad paprika ir izcepusies, atdzesējiet to un uzmanīgi noņemiet mizu. Mizas noņemšana padara papriku mīkstāku un vieglāk sarullējamu.

Sieram pildījums: Kamēr paprika atdziest, sarīvējiet sieru uz rupjās rīves. Ķiploka daiviņu izspiediet caur ķiploku presi un sajauciet ar sarīvēto sieru. Pievienojiet nedaudz majonēzes, lai maisījums kļūtu viendabīgs un viegli smērējams. Pievienojiet sāli pēc garšas.

Rullīšu veidošana: Sagrieziet katru paprikas pusīti vēl divos garenos gabalos, lai veidotos šauras sloksnes. Uz katras paprikas sloksnes uzklājiet plānu kārtu siera pildījuma un sarullējiet to rullītī.

Atdzesēšana: Lai rullīši būtu vēl gardāki un sastāvdaļas savstarpēji integrētos, atstājiet tos ledusskapī uz aptuveni 30 minūtēm. Šajā laikā pildījums un paprika piesātināsies ar garšām, radot harmonisku garšas buķeti.

Lasi vēl: Vai drīkst ņemt sēklas sēšanai no bojātiem dārzeņiem un augļiem?

Pasniegšana: Kad rullīši ir atdzesējušies, izņemiet tos no ledusskapja un pasniedziet viesiem vai ģimenei. Šie gardie paprikas rullīši pazudīs no galda dažu sekunžu laikā – tik garšīgi tie ir! Tādēļ, ja vēlaties, lai visiem pietiktu, ieteicams pagatavot vairākas porcijas – vismaz trīs, lai visiem būtu pietiekami.

Šis ēdiens ir lieliska uzkoda jebkurai maltītei, un to var baudīt gan kā vieglu uzkodu pie galda, gan kā piedevu citiem ēdieniem.

Ar šiem paprikas rullīšiem ne tikai bagātināsiet savu maltīti, bet arī radīsiet skaistu un gardu rudens atmosfēru!

Leave a Comment