Radīs šķiršanos un strīdus: 7 lietas, ko nevajadzētu dāvināt dzimšanas dienā vai svētkos

Dāvanas izvēle ir māksla, kas prasa rūpīgu uzmanību, cieņu pret tās personas vēlmēm un sajūtām, kurai to gatavojaties dāvināt.

Kad tuvojas mīļotā cilvēka dzimšanas diena, mūsu uzdevums ir iepriecināt viņu ar dāvanu. Lai izvairītos no pārpratumiem vai neērtām situācijām, izvēloties dāvanu, jāņem vērā daži punkti.

Ko dāvināt dzimšanas dienā, ir individuāli un atkarīgs no cilvēka interesēm un vēlmēm. Jūs varat uzdāvināt iemīļotā autora grāmatu, interjera priekšmetu, kas atspoguļo viņa stilu, vai biļetes uz mīļākās grupas koncertu.

Bet ir lietas, ko kategoriski nedrīkst dāvināt!

Kā dāvanu nevajadzētu izvēlēties kaut ko aizvainojošu.

Provokatīvas dāvanas un dāvanas ar “mājienu”. Piemēram, dāvana, kas saistīta ar personīgo higiēnu (antiperspirants, zobu pasta), var tikt uztverta nepareizi.

Dāvanas, kas prasa papildu saistības vai rūpes. Piemēram, dārga dāvana, kas prasa pastāvīgu aprūpi vai uzturēšanu, var būt apgrūtinājums personai, kurai tā paredzēta.

Priekšmeti, kas var kaitēt veselībai vai videi. Tās varētu būt bīstamas rotaļlietas bērniem vai pārtikas produkti, pret kuriem personai ir alerģija.

Nevēlamas lietas, kas neatbilst personas interesēm. Piemēram, alkohols var būt nepieņemams cilvēkam, kurš nelieto alkoholu pārliecības vai veselības apsvērumu dēļ.

Lasi vēl: Atriebība ir viņu mīļākais ēdiens: pašas atriebīgākās zodiaka zīmes

Dāvanas, kas izraisa negatīvas emocijas vai asociācijas. Piemēram, kāds gardums cilvēkam, kurš ievēro stingru diētu.

Priekšmeti, kas ierobežo personas izvēles vai izpausmes brīvību. Tas attiecas uz meitenēm domātu kosmētiku, smaržām vai, piemēram, diētas tabletēm.

Dāvanas, kas nav piemērotas konkrētai situācijai vai attiecībām. Piemēram, dāvana, kas ir pārāk intīma darba kolēģu vai salīdzinoši jaunu paziņu attiecībām.

Svarīgi ir arī ņemt vērā, ka dāvanas nedrīkst mulsināt personu vai izraisīt negatīvas emocijas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment