Skatuves mākslas kolektīvu vadītājus un dalībniekus aicina pieteikties trīs semināru ciklam “Režijas pamati. Psihodrāma kā režijas palīga elements”

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) līdz 2019. gada 12. martam aicina skatuves mākslas kolektīvu vadītājus un dalībniekus pieteikties trīs semināru ciklam “Režijas pamati.

Psihodrāma kā režijas palīga elements” (24 stundu apjomā), kas notiks 16. martā, 13. un 27. aprīlī LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā. Semināru cikls tiek organizēts profesionālās pilnveides izglītības programmas “Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem” ietvaros.

Trīs semināru ciklā skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem un dalībniekiem psihodrāmas speciālista Uģa Segliņa vadībā būs iespēja iepazīt dažādas psihodrāmas tehnikas un pieredzēt to pielietojumu praksē radošajos kolektīvos. Vārds “psihodrāma” nozīmē “dvēsele darbībā”. Tā ir personības izpētes un izaugsmes metode, savdabīga teātra spēle, kurā teksts nav iepriekš radīts, tas rodas uz vietas, un kurā tiek pētīti paši spēles dalībnieki un viņu attiecības ar līdzcilvēkiem. Psihodrāmā cilvēks tiek iepazīts nevis runājot par viņu, bet izzinot viņu darbībā, teatrālā spēlē. Tā kā psihodrāma ir darbības metode, kurā dalībnieki iepazīst sevi un citus, tad ir jābūt gataviem kopīgi veidot drošu vidi un atklāt sevi.

Semināru ciklam aicināti pieteikties skatuves mākslas kolektīvu vadītāji un dalībnieki.

Lai pieteiktos semināru ciklam, ir jāaizpilda pieteikuma anketa (pieejama: http://www.lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/talakizglitiba/) un jānosūta uz e-pastu [email protected] līdz 12. martam. Maksa par kursiem 108,00 EUR

Leave a Comment