Uzaicinājums uz Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas atklāšanas preses konferenci

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz Dzintaru koncertzāles 2018. gada vasaras sezonas atklāšana preses konferenci 22. maijā plkst. 14.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē.

Preses konferencē informēsim ne tikai par grandiozo vasaras sezonas atklāšanas koncertu 2. jūnijā, bet citu organizatoru pārstāvji stāstīs arī par saviem nozīmīgākajiem šīs vasaras muzikālajiem notikumiem Dzintaru koncertzālē un 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operas solistu konkursa aktualitātēm, kas pirmo reizi Dzintaru koncertzālē notiks no 3. līdz 10. jūnijam.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs arī unikāla iespēja klātienē baudīt maestro Raimonda Paula un dziedātājās Dināras Rudānes priekšnesumu, kā arī izcilā pianista Andreja Osokina virtuozo sniegumu uz Dzintaru koncertzāles skatuves.

]

Preses konferencē piedalīsies:

• Guntars Ķirsis – Dzintaru koncertzāles direktors;

• Gatis Truksnis – Jūrmalas domes priekšsēdētājs;

• maestro Raimonds Pauls;

• pianists Andrejs Osokins;

• dziedātāja Dināra Rudāne;

• operdziedātāja Inese Galante, festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” idejas autore un patronese;

• Ilona Anna Kuzņecova – Starptautiskā teātra un kino mūzikas festivāla “Jūras Pērle” valdes priekšsēdētāja;

• Jūlija Ločmele – “Art Forte” valdes priekšsēdētāja, Elīnas Garančas koncerta organizatore;

• Igors Jefremovs – “Bravo Events” un “Makrokoncert” direktors,

• citu koncertorganizāciju pārstāvji, kuri varēs sniegt žurnālistiem komentārus par viņu rīkotajiem koncertiem šovasar Dzintaru koncertzālē.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ērtībām tiks nodrošināts autobuss plkst. 13.15 no Strēlnieku laukuma, Rīgā. Pēc pasākuma, ap plkst. 15.00 būs iespēja ar autobusu atgriezties Rīgā.

Ar Latvijas simtgadei īpaši veltītu programmu 2. jūnijā tiks atklāta Dzintaru koncertzāles vasaras sezona. Vērienīgajā atklāšanas koncertā tiksimies ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, pianistu Andreju Osokinu, džeza dīvām Dināru Rudāni un Kristīni Prauliņu, kā arī “Jūrmalas festivāla” orķestri un Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults.

Koncerta pirmajā daļā baudīsim gleznainu mūzikas panorāmu ar Jāzepa Vītola spožo orķestra lappusi “Briljants” no svītas “Dārgakmeņi”, kā arī krievu dvēseles dziļumu Sergeja Rahmaņinova “Otrajā klavierkoncertā” virtuozā pianista Andreja Osokina izpildījumā.

Savukārt otrajā daļā maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends pasniegs īpašu dāvanu Latvijas 100. jubilejā – mūsdienīgas latviešu tautasdziesmu aranžijas ar Raimonda Paula unikālo, smeldzīgo un džezīgo personības klātbūtni. To kuplinās arī maestro skatuves mūzas – harismātiskās un spožās dziedātājas Dināra Rudāne un Kristīne Prauliņa.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu pieejamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Leave a Comment