9 noderīgi padomi, kas kādreiz var izglābt tavu dzīvību

Negadījumi var notikt jebkurā laikā un jebkurā vietā. Diemžēl reizēm tie var izrādīties pat nāvējoši. Dažās situācijās šie vienkāršie padomi var izglābt tavu dzīvību. Ir svarīgi izlasīt un atcerēties šos ieteikumus!

1. Ja tev uzbrucis lapseņu vai bišu bars

Foto – Pexels

Ja tu esi nejauši nokļuvis bišu vai lapseņu pūžņa tuvumā, un tās tev uzbrūk, centies izvairīties no kontakta ar ūdeni. Tas nevis palīdzēs, bet visu vēl vairāk pasliktinās!

2. Negaidīta zivju smaka mājās

Ja tu pēkšņi jūti, ka mājās sāk smirdēt pēc zivīm, ļoti iespējams, ka ir aizdegusies kāda elektroierīce!

3. Dzīvnieki spilgtā krāsā

Foto – Pexels

Atceries – jo spilgtākā krāsā ir dzīvnieks, jo lielāka iespējamība, ka tas ir indīgs. It īpaši, ja runa ir par zivīm, kukaiņiem, vardēm, zirnekļiem – nepieskaries tiem!

4. Ja nav ūdens, ēd sniegu

Ja tev ir gadījies apmaldīties ziemas laikā un tev līdzi nav ūdens, sniega ēšana tev var izglābt dzīvību.

5. Krītošs lifts

Foto – Pexels

Ja tev ir gadījies nonākt liftā, kurš negaidīti krīt, centies pēc iespējas ātrāk apgulties uz muguras vai uz sāniem. Tas tevi pasargās no nopietnām traumām.

6. Baltas acis fotogrāfijās

Kam gan patīk fotogrāfijas, kurās cilvēkiem ir sarkanas acu zīlītes? Un tomēr, tā nav problēma! Problēma ir tad, ja fotogrāfijās negaidīti acu zīlītes izskatās baltas – tas var norādīt uz nopietnām acu problēmām, sākot no kataraktas un beidzot pat ar audzējiem.

7. Boulings

Foto – Pexels

Mašīna, kas boulingā izliek ķegļus ir ļoti bīstama – sargies no tās pats un sargi savus bērnus! Tā bez grūtībām var saspiest pieaugušu cilvēku vai radīt ļoti nopietnas ķermeņa traumas.

8. Brūnas krāsas kokosriekstu piens

Nekādā gadījumā nedzer šo pienu, ja tas ir brūnā krāsā. Tas nozīmē, ka tas satur par daudz tauku, kas ātri izraisīs organisma atūdeņošanos.

9. Bīstamie viļņi

Foto – Pexels

Ja tu jūrā vai okeānā pamani viļņus, kas izskatās kā kvadrāti, centies pēc iespējas ātrāk tikt ārā no ūdens vai vēl labāk – nenodies tur peldēties. Tās ir zemūdens straumes, kas ir ļoti bīstamas un zem ūdens var ieraut pat pieredzējušus peldētājus, par bērniem nemaz nerunājot.

COMMENTS

Pievienot komentāru