6 veselīgi iemesli, kāpēc ēst pēc iespējas vairāk baklažānus. Veselīgi un garšīgi!

Baklažāni ir dārzeņu karaļi. Un ne tikai tāpēc, to garšas un patīkamās tekstūras dēļ, bet arī tie sniedz lielu labumu visam ķermenim.

Baklažāni satur daudz noderīgas barības vielas un fitoķīmiskus savienojumus, kā raksta “Million Health Tips”. Baklažāni palīdz tikt galā ar daudzām ķermeņa slimībām un problēmām.

Holesterīns asinīs

Baklažāni satur ievērojamu daudzumu hlorogēnskābes, kas absorbē brīvos radikāļus. Tam ir arī pretvīrusu, pretkancerogēnas un antibakteriālas īpašības.

Uzlabo domāšanu

Baklažāns satur nasunīnu. Tas ir spēcīgs antioksidants, kas palīdz aizsargāt smadzeņu šūnu membrānās atrastos lipīdus no brīvajiem radikāļiem. Tas arī palielina asins plūsmu un novērš ar vecumu saistītus garīgos traucējumus.

Samazina vēža attīstības risku

Baklažāni satur polifenolus, kuriem ir pretvēža īpašības. Hlorogēnskābe un nasunīns darbojas arī kā pretiekaisuma un antioksidantu savienojumi.

Samazina cukura līmeni asinīs

Šie dārzeņi ir noderīgi cīņā pret diabētu, pateicoties tam, ka šķīstošo ogļhidrātu līmenis ir zems, bet šķiedrvielu saturs augsts.

Uzlabo sirdsdarbību

Baklažāni satur kāliju, šķiedrvielas, vitamīnu B-6, C vitamīnu un fitonutrientus, kas stiprina sirds veselību.

Palīdz samazināt svaru

Šķiedrvielas ir svarīgs svara zuduma faktors, kas darbojas kā “pildvielas” gremošanas sistēmā. Šie savienojumi palīdz samazināt apetīti un palielina sāta sajūtu.

Baklažānus var sautēt, cept cepeškrāsnī un uz grila, pievienot gaļai sautēšanas laikā.

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru