6 veidi, kā tīrīt stikla keramikas plīti, nenodarot tai kaitējumu

Melamīna sūklis

Melamīna sūklis ir lielisks palīgs daudzos tīrīšanas veidos. Arī virtuvē tas lieliski tiek galā. Tomēr tas ir jālieto pareizi un uzmanīgi. Pateicoties tā porainākajai struktūrai, melamīna sūklis daudz labāk nekā parasts sūklis noslauka visus netīrumus ar mazāku berzi.

Vispirms uz stikla keramikas plīts uzklājiet stikla tīrīšanas līdzekli vai ziepju šķīdumu un pēc tam noslaukiet to ar sūkli. Pēc tam visu rūpīgi noskalojiet ar ūdeni un noslaukiet ar parastu sūkli.

Cepamā soda

Neskatoties uz to, ka parasti visi stikla keramikas izstrādājumu ražotāji neiesaka izmantot sodu tīrīšanai, tomēr šis līdzeklis joprojām ir diezgan populārs saimnieču vidū.

Pēc sodas lietošanas plīts virsma kļūst mazāk spīdīga un pārklāta ar mikroskrāpējumiem, kas tomēr no ārpuses nav īpaši pamanāmi. Sodu labāk nelietot bez galējas nepieciešamības, taču tā labi tiek galā ar spēcīgiem iesēdumiem tauku un kvēpu veidā, kurus nevar notīrīt ar maigākiem līdzekļiem.

Lai izmantotu sodu stikla keramikas plīts tīrīšanai, tā bagātīgi jāapkaisa un virsū jāuzliek drāniņa, kas iemērkta iepriekš sagatavotā karsta ūdens un neliela daudzuma trauku mazgāšanas līdzekļa šķīdumā. Lai aktivizētu tīrīšanu, būs nepieciešamas no 15 minūtēm līdz pusstundai. Pēc tam ar drānu, kas novietota uz plīts, no stikla keramikas virsmas noslauka visus netīrumus. Pēdējais solis ir noslaucīt visu ar parastu ūdeni.

Ikdienas kopšana

Lai stikla keramikas plīts vienmēr būtu skaista un tīra, labāk to neielaist, bet regulāri to kopt. Tam ir vairāki efektīvi padomi. Pēc ēdiena gatavošanas visas netīrās vietas jānoslauka ar sūkli, uz kura uzklāts ziepju šķīdums: derēs parasts trauku mazgāšanas līdzeklis vai speciāls plīts tīrīšanas līdzeklis.

Turklāt ļoti efektīvs līdzeklis pret taukiem ir veļas ziepju lietošana, tās var uzklāt un atstāt uz 20-30 minūtēm, lai tauki un kvēpi labāk mīkstinātos, un pēc tam nomazgāt.

Noderīgs padoms: noturīgu netīrumu gadījumā ieteicams izmantot īpašu krēmu vai pastu stikla keramikas virsmām. Tīrīšanas sūklim nevajadzētu būt pārāk cietam. Un pēdējā posmā vienmēr rūpīgi noskalojiet visus produktus ar ūdeni un noslaukiet plītiņu sausu ar dvieli vai drānu.

 

Leave a Comment