6 paradumi, kas palīdzēs jums zaudēt svaru miegā

Izslēdziet gaismu

Pat ja jūs neskatāties viedtālruņa ekrānā, spilgtā gaisma, kas ieplūst telpā, var traucēt miega hormona melatonīna veidošanos, tādējādi pasliktinot miega kvalitāti.

Oksfordas Universitātes 2014. gadā veikts pētījums apstiprināja, ka sievietēm, kuras gulēja tumsā, bija par 21% mazāka iespēja ciest no aptaukošanās nekā tām, kuras bija pieradušas gulēt gaišā telpā.

Ja vēlaties maksimāli palielināt melatonīna labvēlīgo ietekmi, pārliecinieties, ka vakarā nav ieslēgta spilgta gaisma.

Pirms gulētiešanas veiciet vieglus vingrinājumus

Intensīvi treniņi var radīt papildu enerģijas pieplūdumu, kas nav vēlams pirms gulētiešanas. Tāpēc dodiet priekšroku vieglai stiepšanās vingrošanai vai jogai, lai palīdzētu ķermenim atslābināties.

Pilnīgai relaksācijai veiciet dziļas elpošanas vingrinājumus ar diafragmu. Tas ir ļoti vienkārši: ieelpojiet caur degunu un lēni izelpojiet caur muti. Elpojot vēderam jāpaceļas un jānolaižas, nevis krūtīm. Šis vingrinājums stimulē parasimpātisko nervu sistēmu, kas samazina spriedzi, un jūs vieglāk aizmigsiet.

Atsakieties no alkohola pirms gulētiešanas

Glāze alkohola var palīdzēt tev ātrāk aizmigt, taču tas nenodrošinās tev labu miegu.

Alkohols, ko lietojam tuvāk gulētiešanas laikam, var sabojāt miegu nakts otrajā pusē. Lieta tāda, ka organismā sāk vielmaiņu alkoholiskajā dzērienā esošais cukurs, un tas traucē organismam atpūsties.

Rezultātā jūsu miegs kļūst lēnāks, jums ir mazāk sapņu, un ir lielāka iespēja, ka miegs tiks pārtraukts. Un slikts miegs neļauj jums atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

 

Leave a Comment