5 neparasti veidi, kā izmantot sāli sadzīvē

Sāls ir gandrīz neaizstājams produkts jebkurā virtuvē. Mēs esam pie tās tik ļoti pieraduši, ka ir kļuvis neiespējami atteikties no tās pievienošanas ēdieniem.

Sāls ne tikai uzlabo ēdienu garšu, bet tai ir arī daudz citu pielietojumu un priekšrocību.

5 neparasti sāls izmantošanas veidi mājās

Trauku mazgāšanas sūkļu dezinfekcija un tīrīšana

Mājsaimniecībās izmantotajos sūkļos ir daudz kaitīgu baktēriju. Lai tās iznīcinātu un arī iztīrītu sūkli, izskalojiet to ziepju putās un pēc tam uz 2 stundām iemērciet to koncentrētā sāls šķīdumā.

Spīdīga vanna

Ja jūsu vanna ir zaudējusi savu kādreizējo baltumu, izmantojiet sāli! Sajauciet terpentīnu ar sāli (1:1), uzvelciet cimdus, uzklājiet maisījumu uz sūkļa un berzējiet vannu. Noskalojiet atlikumu ar siltu ūdeni.

Mākslīgo ziedu tīrīšana

Ja nepieciešams notīrīt mākslīgos ziedus, bet nav laika noslaucīt katru ziedlapu, tad varat izmantot sāli. Ievietojiet pušķi rāvējslēdzēja aizdares maisiņā un ieberiet tajā tasīti sāls. Pēc tam maisiņu labi sakratiet. Sāls iekšpusē atbrīvosies no putekļiem un nelieliem gružiem.

Lasi vēl:Kāpēc uz tualetes poda parādās dzeltenas svītras, un kā tās noņemt 5 minūtēs

Iztīriet notekas

Ja jūsu izlietnē vai vannā ir aizsērējusi notekcaurule, ir jāiztīra caurules. Ņemiet 1/4 glāzes sāls un 1 glāzi dzeramās sodas, samaisiet to kopā un izlejiet notekcaurulē. Pēc tam ielejiet pusi tases etiķa. Pēc 15 minūtēm apmēram uz 30 sekundēm atveriet karstā ūdens krānu.

Pannas ugunsgrēka dzēšana

Ja aizdegas pannas eļļa, nav jābīstas. Lai nodzēstu ugunsgrēku, uzkaisiet sāli no paciņas tieši tajā.

Ir daudz citu veidu, kā izmantot sāli mājsaimniecībā. Taču šie pieci padomi ir visinteresantākie un būtiskākie.

 

Leave a Comment