5 brīdinošas zīmes, ka bērnam ir psihiskās veselības problēmas

Viņi ir nomākti un depresijā

Nacionālajā psihisko saslimšanu savienībā viens no pieciem pusaudžiem pārdzīvo depresiju; 8% cieš no galvenās depresijas traucējumiem (MDD).

Ārsts iesaka vecākiem iejaukties, ja viņu bērns izrāda depresīvu vai attālinātu uzvedību ilgāk par divām – trim nedēļām. Bērniem, kuri cieš no depresijas, arī bieži novērojamas dramatiskas izmaiņas miega režīmā.

Viņi lieto alkoholu vai narkotikas

Ļaunprātīga psihoaktīvo vielu lietošana parāda tieši iemeslu savstarpējām attiecībām starp traucējumiem un narkotiku ļaunprātīgu lietošanu. Pētījumu rezultāti liecina, ka aptuveni 70 % skolnieku ir pamēģinājuši alkoholu, 40 % ir smēķējuši vai lietojuši tabaku, bet 20 % ir bijusi pastāvīga atkarība no narkotikām.

Visas iepriekšminētās (un arī citas) vielas ir īpaši bīstamas svienojumā ar psihiskās veselības traucējumu problēmu. Ļaunprātīga narkotiku vai alkoholu lietošana var kļūt par viņu mehānismu, kā pārvarēt grūtības, krasi palielinot veselības pasliktināšanās un pat nāves risku.

Viņu radošums krītas

Veiksmīgs darbs ir balstīts uz psihisko veselību. Iepriekšminēto apgalvojumu laipni izteica ASV Veselības saglabāšanas un sociālo dienestu ministrija. Kādā NNS pētījumā “dažās klasēs, kas cieš no nopietnām psihiskās saslimšanām, var būt četri vai pieci pusaudži”.

Psihiskie traucējumi gandrīz vienmēr negatīvi ietekmē radošumu. Ņemot vērā to, ka divas trešdaļas pusaudžu nesaņem psihiatru palīdzību, negatīvās sekas individuālā un sabiedriskā līmenī ir milzīgas.

avots

Pievienot komentāru