4 galvenie faktori, kas jāzina, pirms iegādāties sarkanos ikrus

Kaviārs burciņās ar ilgu derīguma termiņu. Tas ir kaviārs ar papildu konservantiem. Ko tas nozīmē? Ražotājs kaut kur iepērk lielu partiju saldētu kaviāru. Kur? Nav zināms, neviens jums dokumentus nesniegs. Vai arī tur būs rakstīts, ka Polija. Jūs varat tam ticēt, bet es tam īsti neticu. Tad ražotājs atkausē kaviāru, sāla, pievieno konservantus un iesaiņo. Tāpēc ražošanas valsts beigās ir cita. Šī nav labākā opcija.

Reizēm var iegādāties saimniecībās ražotus ikrus. Jā, tādas mums jau ir. Šiem ikriem raksturīgs īss derīguma termiņš, labs sālījums, svaigums.  Mīnuss – kaviāra derīgums ir atkarīgs no tauku daudzuma, tāpēc šādos ikros to būs daudz mazāk (nepareizs klimats, pārāk silts). Kaviāra garša patiešām ir atkarīga no ūdens, Aļaskas lauksaimnieki audzē zivis vienībās tieši okeāna/jūras/ upju baseinos. Pie mums šāda ūdens nebūs, tāpēc kaviāra garša būs mazāk izteikta.

Par tirgiem. Bieži vien tirgū var iegādāties otrreiz pārstrādātus ikrus. Respektīvi, to iepērk neiesaiņotus konservu kārbās, un pēc tam pārdod pēc svara.

Nobeigumā par viltojumiem. Parasti viltojumos ir tikai 10-20 % kaviāra. Krāpnieki to samaisa un pārdod. Verdoša ūdens vai peroksīda tests to neuzrādīs. Vienīgā iespēja ir pārbaudīt katru kaviāru atsevišķi.

 

Leave a Comment