27 iemesli iemīlēt kokosriekstu eļļu: tagad tu nevarēsi iztikt bez tās!

KOKOSRIEKSTU EĻĻA KULINĀRIJĀ

Pievērs uzmanību: lai pagatavotu ēdienu, nederēs kosmētiskā kokosriekstu eļļa. Uz etiķetes ir jābūt atzīmei, ka tā ir pārtikas eļļa.

Eļļa cepšanai. Sniedz ēdieniem pikantu aromātu un bagātina garšu.

Smūtijs. Pamēģini tādu recepti: ielej blendera krūzē 2 ēdamkarotes kokosriekstu piena, 20 gramus kokosriekstu eļļas, 1 paciņu vaniļas cukura, 1 ēdamkaroti kakao pulvera, ½ glāzi zemeņu un 1 tējkaroti kanēļa pulvera. Sablenderē un baudi!

Mērce salātiem. Kokosriekstu eļļa ne tikai sniegs salātiem pikantu garšu, bet arī palīdzēs vitamīniem no zaļumiem labāk uzsūkties.

Majonēzei. Majonēzes pagatavošanas procesā nomaini parasto augu eļļu ar kokosriekstu eļļu – garša tevi patīkami pārsteigs!

Olām. Ar pieredzi tika pārbaudīts, ka olas, kas iesmērētas ar kokosriekstu eļļu, uzglabājas ilgāk.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA VESELĪBAI

Pret iekaisumiem, sagriezumiem un ievainojumiem. Kokosriekstu eļļai piemīt pretiekaisuma, antibakteriālas un rētu dziedējošas īpašības. Vienkārši apsmērē ar to ievainoto vietu.

Elpas svaigumam. Nepatīkamās smakas parādīšanās mutē var būt saistīta ar baktēriju uzkrāšanos. Kokosriekstu eļļa tiks ar to galā vienā rāvienā, kā arī efektīvi balinās zobus.

Aromterapijai. Izmanto eļļu kā bāzi aromātiskajiem maisījumiem.

Imunitātei. Tiem, kuri pastāvīgi ēdienā lieto kokosriekstu eļļu, piemīt spēcīgāka imunitāte.

Vairogdziedzerim. Pētījumi rāda, ka regulāra kokosriekstu eļļas lietošana uztur veselīgu vairogdziedzera darbību.

Artrīta gadījumā. Regulāri masējiet iekaisušās locītavas, lai mazinātu sāpīgās sajūtas.

Pret sēnīšu infekcijām. Vienai ēdamkarotei kokosriekstu eļļas pievieno 3 pilienus tējas koka ēteriskās eļļas, un ar šo maisījumu katru vakaru sasmērē pēdas.

Angīnas un kakla sāpju gadījumā. Tējkarotē paņem pārtikas kokosriekstu sviestu un izsūkā, lai nomierinātu iekaisušo kaklu.

Saules apdeguma gadījumā. Ja esi pārcentusies ar sauļošanos, tad uzsmērē eļļu uz apdedzinātajām ķermeņa vietām, lai novērstu čūlu veidošanos, un nomierinātu ādu.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA BĒRNIEM UN GRŪTNIECĪBAS LAIKĀ…

Krūtīm. Kokosriekstu eļļa palīdzēs dziedēt plaisas uz krūts galiem no barošanas ar krūti, turklāt tā bērnam nav kaitīga.

Pret strijām. Ja regulāri smērēsi augošo vēderu ar kokosriekstu eļļu grūtniecības laikā, tad izvairīsies no strijām.

Zīdaiņa ādai. Kokosriekstu eļļa ir alternatīva dārgajiem bērnu losjoniem.

Dupša krēms. Apsmērē bērna ādu ar salvetīti, kas sasmērēta ar kokosriekstu eļļu, katru dienu pamperu maiņas laikā, lai izvairītos no izsutumiem.

KOKOSRIEKSTU EĻĻA MĀJAS UZKOPŠANĀ

Pret rūsu. Šis laikam ir visaromātiskākais līdzeklis pret rūsu, kādu vien es esmu sastapusi!

Smēre virtuves tehnikai. Pēc lietošanas iesmērē gaļmašīnas un blendera nažus ar kokosriekstu eļļu, lai tie ilgāk paliktu asi.

Mēbeļu pulēšanai. Mēbeles spīdēs no tik ekoloģiska un efektīva puliera. Eļļa ir vajadzīga pavisam maz, lai notīrītu visus priekšmetus mājā, un sniegtu tiem burvīgo tropu aromātu.

Apaviem. Kokosriekstu eļļa pilnībā aizstāj apavu krēmu, un nodrošina pienācīgu aprūpi ādas izstrādājumiem: makiem, somiņām, klačiem, cimdiem…

Iespaidīgi, vai ne? Un kas par ģimenes budžeta ekonomiju!

avots

Leave a Comment