10 lietas, no kurām jāatsakās, lai gūtu panākumus; Svarīgākā ir desmitā lieta

Bezdarbība

Cilvēkam, kurš ir koncentrējies uz to, lai kļūtu veiksmīgs, ir jāaizmirst par slinkumu un dīkstāvi, norāda eksperts.

“Protams, ikvienam laiku pa laikam ir nepieciešama atpūta un izkraušana, bet tikai kā atpūta, nevis otrādi. Jūs neizvēlaties, kad būt veiksmīgam un kad nogurušam. Jūs vai nu nepārtraukti kā tanks virzieties uz uzvaru, neskatoties uz personīgajām problēmām, saaukstēšanos, sliktu garastāvokli, nogurumu, vai arī labāk uzreiz izvēlēties vieglāku ceļu,” Lobovs iesaka ikvienam, kurš vēlas kļūt veiksmīgs.

Neveselīgs dzīvesveids

Lai kļūtu patiesi veiksmīgs, būs nepieciešams fundamentāli pārskatīt visu dzīvesveidu, tostarp atteikties no kaitīgiem ieradumiem. Būs jāiemācās uzraudzīt un rūpēties par savu veselību.

Pretējā gadījumā gadu gaitā būs arvien grūtāk atrast resursus produktīvam darbam, un attiecīgi, visticamāk, nebūs iespējams kļūt veiksmīgam. Var sākt ar maziem soļiem – pietiek koriģēt savu uzturu par labu veselīgākai un veselīgākai pārtikai, pievienot ikdienas režīmam vismaz minimālas fiziskās aktivitātes. Kopā tas palīdzēs jums pietuvoties mērķim un kļūt veiksmīgam.

 

Bezrūpība

Ir absolūti nepieciešams atteikties no bezrūpības, saka Vadims Lobovs. Un tiem, kas vēlas kļūt veiksmīgi, atgādina vēl vienu tautas gudrību: laiks ir nauda.

“Ja jūs nespēsiet prasmīgi izmantot 24 stundas diennaktī, jūs nespēsiet rīkoties ar peļņu,” – brīdina eksperts.

 

Īstermiņa mērķi

Īsti panākumi var būt tikai ilgtermiņā, par ko ir vērts padomāt ikvienam, kurš plāno kļūt veiksmīgs. “Skriešana īsās distancēs”, visticamāk, nesniegs vēlamo rezultātu, tāpat kā pieticīgu mērķu izvirzīšana.

Jebkuriem uzdevumiem jābūt apjomīgiem – tikai tādā gadījumā var rasties stimuls aktīvi strādāt, būs iespējams iezīmēt skaidru un pakāpenisku rīcības plānu ceļā uz kļūšanu par veiksmīgu.

 

Uzticamība

Vadims Lobovs iesaka tiem, kuri ir orientēti uz panākumu gūšanu, atteikties no lētticības, kārdinājuma paļauties uz kādu citu.

“Protams, nav iespējams dzīvot un strādāt, neuzticoties saviem tuviniekiem, partneriem un galvenajiem darbiniekiem, taču ir jāatbrīvojas no vieglprātīgas attieksmes, jo galu galā par visu esat atbildīgs pats,” saka Lobovs.

Konservatīvisms

Bez pastāvīgas pilnveidošanās, jaunu zināšanu un prasmju apgūšanas nebūs iespējams gūt panākumus, īpaši ņemot vērā, cik ātri un dinamiski mainās dzīve. Šodien var šķist, ka ar prasmēm, kas jums ir, lai gūtu panākumus, pietiek, bet rīt tās var vairs nebūt aktuālas. Daudz kas būs atkarīgs no tā, cik ātri cilvēks spēs pielāgoties jaunajām prasībām un spēles noteikumiem, reorganizēties un apgūt tieši tās prasmes, kas nepieciešamas šodien.

Ticība pēkšņai veiksmei

Pārsteidzoši, ka daudzi diezgan nobrieduši cilvēki turpina ne tikai ticēt pasaku scenārijiem, saskaņā ar kuriem veiksme nokrīt burtiski no debesīm, bet pat orientējas uz tiem. Šī stratēģija ir fundamentāli nepareiza, par ko var pārliecināties, izlasot patiešām veiksmīgu cilvēku biogrāfijas. Lielākā daļa no viņiem augsto amatu sasniedza smaga, ilga un smaga darba rezultātā, soli pa solim. Tāpēc jums vajadzētu koncentrēties uz smagu darbu, nevis ticēt nejaušības gribai.

Leave a Comment