Neiedomājieties izmest ābolu mizas: kāpēc jums tās patiešām ir vajadzīgas

Gandrīz katra saimniece ir pieradusi izmest ābolu mizas. Tomēr tikai retais iedomājas, ka mizas var izmantot atkārtoti.

Eksperti pastāstīja, kā no tām pagatavot neparastu tēju vai etiķi.

Jāsaprot, ka mizas no āboliem satur ļoti daudz noderīgu vielu. Kas uzmundrina, bagātina ar vitamīniem un piepilda ar enerģiju.

Tāpēc no ābolu mizām ir vērts pagatavot īpašu tēju. Pietiek paņemt mizas un pārliet tās ar verdošu ūdeni, pēc tam atstāt 10-15 minūtes. Pēc vēlēšanās var pievienot medu, citronu, ingveru vai piparmētru. Pēc tam, kad laiks būs pagājis, atliks tikai nobaudīt garšīgo dzērienu.

Tieši tik vienkārši pagatavot gardo ābolu dzērienu, bet tēja būs neticami garda un mājā vienlaikus būs patīkams aromāts.

Lasi vēl: No putekļiem nebūs ne pēdas: noslaukiet mēbeles ar šo mājās gatavoto līdzekli un apbrīnojiet tās

Daudzas saimnieces izmanto ābolu mizas, lai pagatavotu etiķi. Tas būs piemērots salātiem vai citām mērcēm. Būs nepieciešams tikai sajaukt mizas ar cukuru proporcijā viens pret vienu un tad pievienot ūdeni. Uz katrām četrām daļām šķidruma jābūt vienai daļai pārējo sastāvdaļu.

Beigās atliek tikai atstāt maisījumu siltā vietā apmēram divas līdz trīs nedēļas. Svarīgi etiķi regulāri maisīt. Pēc laika beigām etiķis būs jānokāš un jāielej stikla pudelē. Trauku labāk uzglabāt ledusskapī.

 

Leave a Comment