Mīļa tēva un dēla fotogrāfija, kuri jaunos ģimenes locekļus piespiež pie sevis. Kas par jūtu dziļumu!

Skandināvijā kontakts “āda pie ādas” bieži tiek izmantots kā alternatīva inkubācijai neiznēsātiem mazuļiem. Tiek uzskatīts, ka cilvēciskais kontakts palīdz šiem vārgajiem bērniņiem ātrāk atlabt, nekā tas notiek izolācijā bezgaisa aparātā.

LASI VĒL: Tēvs un dēls sešus gadus slepus no mammas savāca kopā viņas sapņu mašīnu

Jo īpaši aizkustina šī fotogrāfija, kurā zēns palīdz tēvam īstenot kontaktu “āda pie ādas” saviem neiznēsātajiem brālīšiem. Fotogrāfija uzņemta 2016. gadā Kopenhāgenā (Dānija).

Kontaktu “āda pie ādas” vēl dēvē par “ķenguru metodi”. Metodes būtība ir tāda, ka bērnus katru dienu, no vienas līdz pat vairākām stundām dienām, liek uz mammas vai tēta kailajām krūtīm. Tās izmantošana paātrina mazuļu adaptāciju pie apkārtējās pasaules, viņi labāk attīstās un pieņemas svarā.

“Ķenguru metode” ļoti maigi un dabīgi iepazīstina mazuli ar apkārtējo pasauli. Tā sniedz maigu, stimulējošu efektu visiem bērna sajūtu orgāniem. Bērns sajūt glāstus, pieskārienus, dzird mammas sirdspukstus un balsi, sajūt krūts piena un mammas ķermeņa smaržu. Notiek līdzsvara sajūtu stimulācija, ķermeņa stāvokļa un kustību apzināšanās telpā.

LASI VĒL: Aigars Grāvers pēc 30 gadiem satiek savu pirmdzimto: Kā tēvs ar dēlu mēs jau sen esam viens otru pazaudējuši…

Pētījumi liecina, ka neiznēsāto mazuļu stāvoklis, izmantojot tādu kontaktu, stabilizējas daudz ātrāk, nekā tas notiek inkubatorā, bet mazo bērnu nāves un sarežģījumu līmenis pazeminās. Vienā no pētījumiem sirds izdzīvotspēja bērniem ar svaru no 1000 līdz 1500 gramiem palielinās par 30 – 70 %.

Vai  jūs esat dzirdējuši par tādu metodi?

avots: familylifegoals.com

Pievienot komentāru