Malka degs 5 reizes ilgāk: triks, kā ekonomiski apsildīt māju

Sagatavojiet malku iepriekš

Svarīgs aspekts, kā kurināt ar neapstrādātu malku, ir materiāla sagatavošana iepriekš. Tās vēlams ienest mājā 2-3 dienas pirms kurināšanas, lai paaugstinātu pagaļu temperatūru. Šādā veidā pagales patērēs mazāk siltuma savai apsildei un vairāk telpas apsildīšanai. Sausa un silta malka degs ekonomiskāk un praktiski bez dūmiem, atšķirībā no aukstas malkas.

Novērojiet pagaļu degšanu

Ideālais temperatūras režīms ir līdz 320 grādiem, jo augstāks skaitlis izraisīs aktīvu malkas degšanu. Jums nāksies tās pastāvīgi likt klāt, kā rezultātā netiks iegūts nepieciešamais siltums – daļa “ielidos” skurstenī. Pastāvīgi kontrolēt optimālo temperatūru būs iespējams tikai ar režīma indikatoru, tāpēc neesiet slinki un iegādājieties to.

Ir svarīgi ņemt vērā temperatūru ne tikai krāsnī, bet arī ārpus tās – tā ir atkarīga no tā, cik daudz malkas nepieciešams ievietot plītī. Jo siltāks ir ārā – jo mazāk malkas nepieciešams apkurei. Situācija, kad vienādu daudzumu ieliekat gan pie -5 grādiem, gan pie -18 grādiem, noved pie tā, ka pirmajā gadījumā to ietaupa mazāk.

Sodrēju noņemšana

Sodrēji ir jāattīra nepārtraukti, jo, pirmkārt, tie aizsprosto skursteni, un, otrkārt, tie veido siltumizolāciju. Ar kvēpiem klātas sienas izdala mazāk siltuma, un ir jāizmanto vairāk malkas. Ja regulāri noņemsiet sodrējus, varēsiet ietaupīt ievērojamu naudas summu par malku.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

 

 

Leave a Comment