Lūdzu, mēs jūs lūdzam, neļaujiet bērniem ēšanas laikā skatīties ekrānā!

Ekrāni ēšanas laikā liedz bērniem iespēju attīstīt runas un komunikācijas prasmes (stāstu stāstīšana, joki utt), kā arī pacietību un pat iztēli, kad viņiem nākas sevi izklaidēt pašiem, gaidot pasūtījumu.

Runāšanās pie galda – tā ir ļoti vērtīga ģimenes dzīves daļa, kas ļauj bērniem un vecākiem satuvināties un apspriest problēmas un sasniegumus, labāk iepazīt vienam otru.

Amerikas Pediatrijas Akadēmija iesaka bērniem līdz 2 gadiem atbrīvot no ciparu ierīcēm (izņemot videočatus), bet bērniem no 2 – 5 gadiem ierobežot ekrāna laiku līdz  1 stundai kvalitatīva satura dienā.

Mums visiem ir daudz lietderīgāk vairāk sarunāties, un uz bērniem šis attiecas vēl vairāk. Skola, pārlidojumi, lielākā daļa profesijas, spēles, draudzīga saruna – tas viss kādreiz pastāvēja bez ekrāniem, bet tagad bez tiem nav pat iedomājams. Un, lai arī mēs kaut ko esam arī ieguvuši, tajā skaitā jaunu sakaru nodibināšanu, mēs esam pazaudējuši arī kaut ko ļoti svarīgu.

 Lasi arī: Kabalas mācībai ir savs “Zodiaks”. Kas pēc tā esat jūs? Slepenās zināšanas par cilvēku!

Jo mazāks ekrāna laiks bērnam, jo labāk, lai arī viedtālrunis viņu nomierina. Jā, viņš sāks nīdēt, ka viņam ir “garlaicīgi”, bet dodiet viņam nedaudz laika, un viņš pats iemācīsies aizpildīt iegūto laiku ar radošām idejām, spēlēm, apkārtējās pasaules iepazīšanu un sarunām. Un neviens pētījums pasaulē vēl nav parādījis, ka tā visa mēdz būt par daudz.

Vai jūs savam bērnam pie galda dodat telefonu?

avots: edition.cnn.com

Pievienot komentāru