Ko kaķis vēlas jums pateikt ar savu asti

Kaķa aste ir viens no visizteiksmīgākajiem kaķu ķermeņa valodas aspektiem.

Iemācīšanās interpretēt kaķa astes zīmes palīdzēs jums labāk izprast viņa noskaņojumu, sajūtas un noteikti uzlabos jūsu saikni ar kaķi.

Vertikāla aste

Ja kaķi tur asti taisni uz augšu, tas nozīmē, ka viņi ir laimīgi un pārliecināti. Šādu astes pozīciju bieži redzēsiet, kad atgriezīsieties mājās pēc garas darba dienas vai kad kaķēns sveicinās ar mammu.

Interesanti, ka 1997. gadā Kamerona-Beimonta veiktais pētījums parādīja, ka kaķi labprāt tuvojas cilvēkam, ja tam ir pacelta aste, bet ļoti negribīgi tuvojas cilvēkam, ja tam ir nolaista aste. Tādējādi pacelta aste signalizē, ka kaķis ir draudzīgs un vēlas kontaktēties ar jums vai citiem kaķiem.

Cenšas apvīt asti ap tevi

Kad kaķis apvij asti ap jums vai citiem cilvēkiem, tas cenšas izrādīt mīlestību un pieķeršanos. Šāda astes pozīcija būtībā simbolizē draudzību un mīlestību, līdzīgi kā cilvēki apskauj savus tuviniekus. Kaķis var arī aptīt savu asti ap cita kaķa asti. Tā ir zīme, ka abi kaķu ģimenes locekļi ir draudzīgi un tiem ir cieša saikne.

Kaķis krata asti

Kaķi visbiežāk krata asti, kad ir ļoti satraukti, piemēram, atverot jaunu kaķu barības kārbu. Tas ir draudzīgs sveiciens, kas nozīmē, ka kaķis ir priecīgs. Taču atcerieties, ka, ja kaķis krata asti, turot asti taisni uz augšu, tā ir zīme, ka viņam ir nepieciešams nokārtoties.

Lasi vēl: Kādas matu krāsas izvēlēties pēc 40 gadu vecuma, lai neizskatītos pēc vecas dāmas

Nolaista aste

Nolaista aste bieži vien norāda uz to, ka kaķis ir nobijies, nemierīgs vai ieņem aizsardzības pozīciju. Kaut kas kaķa apkārtējā vidē izraisa viņā trauksmi. Un, ja kaķis pilnībā nolaiž asti zem ķermeņa un starp kājām, tas ir nepārprotams rādītājs, ka tas ir nervozs, padevīgs vai nobijies.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru