Kāpēc visiem vecākiem būtu jālīmē šādas piezīmju lapas uz savu bērnu automašīnas sēdekļa. Tas aizņems tikai divas minūtes!

Visi vecāki zina, ka, transportējot bērnu automašīnā, viņam vajadzētu atrasties bērna sēdeklī un būt piesprādzētam. Bet viņi ignorē vienu svarīgu punktu – kas notiks ar bērnu, ja automašīna nonāks negadījumā, un vecāki zaudēs samaņu?

Tieši šādam brīdim vērsa uzmanību viens no medicīnas darbiniekiem. Šis ambulancē strādājošais rakstīja: „Bieži gadās, ka autoavārijas gadījumā vecāki ir bezsamaņā un bērns ir pārāk mazs, lai sniegtu jebkādu informāciju par sevi.”

Tāpēc viņš stingri iesaka katram no vecākiem piestiprināt šādu piezīmi bērna sēdekļa aizmugurē. Ne daudzi vecāki zina par šo lietu, kas potenciāli var palīdzēt dzīvības glābšanā. Viņš skaidro, ka autoavārijas gadījumā bērna dzīvi var glābt, pateicoties būtiskai informācijai.

Vecākiem jāpievieno piezīme bērna sēdekļa aizmugurē ar visu informāciju, kas kādam jāzina avārijas gadījumā: bērna vārds, dzimšanas datums un vecāku vārdi, ārkārtas kontakti un svarīga medicīniskā informācija.

Tas ne tikai palīdzēs ārstiem informēt radiniekus par ārkārtas situāciju, bet arī dod viņiem piekļuvi neatliekamai medicīniskai informācijai. Piezīmēs jāietver informācija par alerģiju, iespējamo nepanesību pret noteiktiem produktiem un hronisku slimību klātbūtni, ārsta kontaktinformāciju.

Vienkārši ievietojiet papīra lapu caurspīdīgā mapē un pēc tam pievieno to bērnu sēdeklītim ar izolācijas lenti.

“Tas prasīs divas minūtes,” teica paramediķis,  “Bet tas var glābt bērna dzīvi”. Vecāki slavē šo vienkāršo padomu. Viens no vecākiem ieteica, ka vecākiem ir jānoņem no automašīnas sava uzlīme “bērns automašīnā”, ja viņu bērns ir jau izaudzis, jo, ja notiks nelaimes gadījums, ugunsdzēsēji meklēs bērnu, kurš nemaz nav automašīnā.

Un ko tu par to domā?

avots: metro.co.uk

COMMENTS

Pievienot komentāru