Kāpēc fikusiem krīt lapas

Tagad rūpīgi jāpārbauda apkārtējā telpa. Ja telpā ir ļoti tumšs un auksts, augs jāpārceļ uz citu telpu. Izvēlieties vietu, kur nebūs caurvēja un tiešas saules gaismas. Šim augam nepatīk tumsa, taču tas jāpasargā arī no spilgtas gaismas. Ja lapu krišana notiek ziemas sezonā, pārbaudiet, vai telpā ap fikusu ir temperatūras starpība. Tas notiek, ja augs stāv durvju vai radiatora, sildītāja vai ventilatora tuvumā.

Nākamais iemesls varētu būt kukaiņi. Pārbaudiet lapas un augsni. Ja kaut ko vai drīzāk kādu pamanāt, pēc iespējas ātrāk apstrādājiet augu ar īpašiem preparātiem.

Ja tas nav cēlonis, tad uzmanīgi aplūkojiet pašu augsni. Ja augsne ir jauna, augsnei jābūt irdenai. Ja augs ir daudzus gadus vecs, augsnei jābūt blīvai. Turklāt šiem augiem labāk izmantot speciālu augsnes veidu, ko var viegli iegādāties daudzos veikalos. Arī podā pašā apakšā jābūt ierīkotai drenāžai. Šim nolūkam var izmantot kokogles, šķeltu keramiku, keramzītu.

Fikusu lapu izkrišana

Augu mēslojiet visu gadu. Ziemas periodā mēslošana jāierobežo. Kad augs aktīvi aug, mēslošanas vielā jāiekļauj lielāks slāpekļa daudzums. Miega periodā slāpekļa daudzums mēslošanas līdzeklī jāsamazina. Vasarā mēslojiet ne biežāk kā 10-12 dienas, bet ziemā – 45 dienas. Pēc pārstādīšanas mēslošana jāveic ne agrāk kā pēc diviem līdz trim mēnešiem.

Izanalizējiet, vai iepriekš minētie iemesli varētu būt izraisījuši jūsu fikusa lapu krišanu. Ja tas tā ir, novērsiet iemeslu, un jūsu augs drīz priecēs ar jaunām lapām.

 

Leave a Comment