Kam tualetes podos agrāk bija plauktiņi

Pirmā un svarīgākā šāda plaukta funkcija bija ūdens izšļakstīšanās mazināšana uz visām pusēm tā nolaišanas laikā. tas ir svarīgi , raugoties no higiēnas puses, jo ūdens noskalošanas laikā miljoni baktēriju aizlido vairāku metru attālumā un var nokļūt gan uz zobu birstēm, gan dvieļiem u.tt. piekritīsiet, ne visai patīkami, vai ne? Un vannasistabas mitrajā gaisā šīs sērga uz personīgās higiēnas lietām vairojas pat  ļoti viegli un var izraisīt dažāda veida saslimšanas.

Vēl viena ne mazāk svarīga funkcija bija banāla drošības nodrošināšana tajos gadījumos, ko mūsu mammas un vecmammas sauca par “ kā bez rokām.” Jūs nekad neesat podā iemetis neko svarīgu vai vērtīgu? Ja nē, tad esiet patiesas apbrīnas vērts! Jo, praktiski nav tādu cilvēku, kuri nebūtu podā iemetuši pulksteni, mobīlo, pleieri, protams ar domu – beigts un pagalam. Bet ja telefons iekrīt podā ar tādu plauktiņu, ar to, visticamāk nekas nenotiks – lielākais – sīkas skrambas vai plīsumi. Bet tas taču ir labāk, nekā noslīcināt to pavisam?

Neskatoties uz to visu mūsdienīgie tualetes podi, kuriem ir stāvas malas ar atvarveida konstrukciju, tomēr ir kļuvuši populārāki, nekā “plauktveidīgie” podi, jo tie tomēr ir ērtāki. Plauktiņš tomēr prasa papildus kopšanu, jo uz tā sakrājas kaitīgās baktērijas un sastāvējies ūdens, ka vēl piedevām pretīgi smako un ir bīstams no higiēnas viedokļa. Tā ka, pie visiem saviem plusiem, laika vēsturisko pārbaudi pods ar plauktiņu nav izturējis, šodien šādi podi praktiski vairs netiek izmantoti un jaunākajai paaudzei pierastāki ir podi ar atvarveidīgo iekšpusi.

avots

Pievienot komentāru