Kādas īsziņas vajag izdzēst uzreiz pēc to izlasīšanas

Parunāsim par SMS drošību. Pārsvarā mēs tās izmantojam tikai dažādu servisu un pakalpojumu piekļuvei un autorizācijai un saņemam dažādu atgādinājumu veidā.

Es jau vairs neatceros, kad pēdējo reizi rakstīju parastu SMS. Pat pensionāri jau ir paguvuši tādas ziņu aplikācijas kā Whats App un Telegram.

LASI VĒL: Šī puķe tiek uzskatīta par sieviešu laimes puķi. Tā nes veiksmi!

Ļoti daudzi uzkrāj SMS un nekad nedzēš tās laukā, jo tie laiki, kad telefona ekrānā parādās uzraksts ‘’Nav vietas jaunām ziņām’’ sen ir pagājis. Ja nu vienīgi tiek lietots vecais ‘’podziņu’’ telefons.

Tātad, kādas SMS labāk uzreiz izdzēst, tikko tās tiek izlasītas (pierakstiet svarīgo informāciju kaut kur, ja tā ir konfidenciāla).

►Ja SMS satur kāda saita, vai bankas login/paroli

►Ja SMS satur konfidenciālu, vai personiska rakstura informāciju

►SMS no jūsu bankas labāk arī uzreiz izdzēst. Jo īpaši, ja tajā ir atsūtīti pieejas dati jūsu personīgajam lietotāja kontam. Protams, kodi ir unikāli, bet no sistēmas kļūdām neviens nav apdrošināts un kāds var ļaunprātīgi izmantot jūsu datus

►SMS par jūsu bankas konta stāvokli un atlikumu

Tāpat nevajadzētu aizmirst par izejošajām īsziņām. Ja tās satur jebkādu konfidenciālu informāciju, tad tās uzreiz pēc nosūtīšanas ir jāizdzēš.

Kāpēc?

Ja jūs nozaudēsiet telefonu, neviens nav pasargāts no tā, ka telefons var nonākt ļaundara rokās un tālāk telefonā atrodamā informācija var tikt izmantota noziedzīgiem mērķiem. Viņš var noskaidrot jūsu bankas konta atlikumu un, piemēram, uzlauzt jūsu bankas kontu. Bet, ja tāds cilvēks atradīs tukšu telefonu, tad viņam to izdarīt būs daudz grūtāk.

LASI VĒL: Šī puķe tiek uzskatīta par sieviešu laimes puķi. Tā nes veiksmi!

Pastāv arī tādi vīrusi, kas var ‘’lasīt’’ SMS un nosūtīt nepieciešamo informāciju uz hakeru serveriem. Kuri pēc tam zinās ko tālāk iesākt ar iegūto informāciju.

Uzrakstiet komentāros, vai jūs mēdziet dzēst laukā savas īsziņas!

COMMENTS

Pievienot komentāru