Kad atbrauksiet uz viesnīcu, noteikti uz rokturiem uzlieciet glāzes. Jūsu pašu drošībai!

Ne pārāk dārgas viesnīcas ir ļoti labs veids, kā pārnakšņot nepazīstamā pilsētā vai valstī. Ne visi var atļauties pieczvaigžņu viesnīcas apartamentus, turklāt nav arī īsti jēga maksāt ārkārtīgi lielu naudu, ja jāpārnakšņo ir tikai viena nakts.

Taču neskaitot to, ka šādas viesnīcas ļauj jums ieekonomēt naudu, tām ir arī viens liels mīnuss – šādām viesnīcām teju vispār nav nekāda apsardzes sistēma, proti, tajās nav nekādas drošības. Tādēļ rodas problēma – kā lai pasargā sevi no garnadžiem, kas nakts laikā var ielavīties jūsu numuriņā un jūs apzagt?

Šādās viesnīcās slēdzenes nebūt nav drošas, turklāt ļoti bieži zagļiem ir arī numuriņu atslēgas, kuras viņiem iedevuši ne visai godīgi viesnīcas darbinieki. Negulēt visu nakti, lai laikus spētu reaģēt uz nelūgtas viešņas ierašanos, arī nav risinājums.

Taču kāds apķērīgs cilvēks izdomāja ļoti gudru veidu, kā pasargāt sevi no garnadžiem. Uz durvju roktura nepieciešams uzlikt stikla glāzi, bet otru uzlikt pa virsu tai. Pie vismazākās roktura kustības glāzes nokritīs nost, radot ļoti skaļu troksni. Tas var ne tikai nobiedēt zagli, bet arī signalizēt jums, ka kaut kas nav kārtībā. Šī metode tiešām strādā, jo ļoti daudzi cilvēki to jau ir pārbaudījuši.

Vēl labs padoms – vakarā, kad ierodaties viesnīcā, noskaidrojiet, uz kādu tālruni nepieciešams zvanīt, ja gadījusies kāda nelaime. Ielieciet šo numuru savā telefonā, lai vienā acu mirklī spētu vajadzības gadījumā piezvanīt pēc palīdzības. Vienmēr līdzi nēsājiet nelielu lukturīti, lai tas stāv jums kaut zem spilvena. Ja kāds ienācis jūsu numuriņā, uzreiz spīdiniet šim cilvēkam acīs. Bieži vien ar to pietiek, lai zaglis muktu prom, turklāt jūs viņš saskatīt nespēs.

Pievienot komentāru