Kā normāls tēvs skolas sapulcē iedomīgās mammītes pārmācīja

Un lūk, pēc pāris dienām klasē nomainīja vecos skolas solus pret jauniem. Bet to izdarīja tikai tiem bērniem, kuru vecāki bija iedevuši naudu.

Bet nabadzīgo ģimeņu bērni tā arī palika pie saviem vecajiem skolas soliem. Turklāt vecos solus aizbīdīja uz aizmuguri, bet jaunos nolika priekšā. Tas izskatījās tā, it kā būtu atdalīta teritorija starp bagātajiem un nabadzīgajiem skolēniem.

Izdomātājas-mammītes bija tik priecīgas par savu ieceri, ka nepavisam nepievērsa uzmanību “nabadzīgo” bērnu jūtām. Ziniet, tas viss atgādināja sižetu no “Nasha Russia”, kur tika attēlota maksas un bezmaksas medicīna. Jā, kas tāds notiek arī patiesībā. Toties bagātās mammītes nedabūja ilgi līksmot.

Vēl pēc dienas šajā klasē parādījās pilnīgi jauno soli, un tie bija daudz labāki par “bagāto” bērnu soliem.

LASI VĒL: Stādu gurķus pēc baltkrievu tantes mācītā – raža ir fantastiska!

Vēl bija arī bērnu krēsli. Lūk, tādi:

Vēlāk noskaidrojās, ka vīrietis, kurš vēlējās vienādus nosacījumus visiem bērniem, bija diezgan veiksmīgs biznesmenis. Vienkārši viņš ar savu bagātību nelielījās, tāpēc neviens arī nepadomāja par viņa turīgumu. Saprātīgais vīrietis nolēma tādā veidā sodīt tos, kuri pārāk augst ceļ savus degunus tikai tāpēc, ka nopelna vairāk par citiem.

Cik gan niknas bija tās pašas mammītes, kuras ne tik sen neko negribēja dzirdēt pa vienlīdzību skolnieku vidū. Toties tagad viņas kliedza par diskrimināciju un necieņu. Bet vīrietis, kurš šo visu noorganizēja, nosauca savu rīcību par sociālu eksperimentu.

Tad viņš teica, ka šīs sievietes pašas vēlējās, lai daļai bērnu galdi būtu labāki par pārējiem. Sanāca tieši tā, kā viņas gribēja!

Un, jūsuprāt, vai drīkst bērnus dalīt “bagātajos” un “nabagajos”?

 

COMMENTS

Pievienot komentāru