Jūs nervozēsiet vēl vairāk. Šos produkts nekad nedrīkst ēst stresa laikā

Augļi un dārzeņi

Lietojiet augļus un dārzeņus, jo tie satur svarīgus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus, kas pozitīvi ietekmē pašsajūtu. Pret stresu ieteicams lietot ogas, citrusaugļus un garšaugus.

Olbaltumvielu produkti

Ēdienreizēm pievienojiet liesus olbaltumvielu avotus, piemēram, mājputnu gaļu, zivis, tofu sieru, pākšaugus un grieķu jogurtu. Olbaltumvielas satur aminoskābes, kas veicina hormona serotonīna, kam ir pozitīva ietekme uz garastāvokli, ražošanu.

Omega-3 taukskābes

Iekļaujiet uzturā pārtikas produktus, kas bagāti ar omega-3 taukskābēm, piemēram, lasi, skumbrijas, sardīnes, valriekstus un linu sēklas. Šīs uzturvielas ne tikai nomierina, bet tām piemīt arī pretiekaisuma iedarbība.

Kompleksie ogļhidrāti

Iekļaujiet uzturā pilngraudu produktus, piemēram, brūnos rīsus, auzas un maizi. Sarežģītie ogļhidrāti palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs, kas palīdzēs izvairīties no garastāvokļa svārstībām.

Magnijs

Magnijs ir svarīgs veselīgas nervu sistēmas uzturēšanai un stresa mazināšanai. Pievienojiet savam uzturam tādus pārtikas produktus kā spināti, kāposti, mandeles, Indijas rieksti un avokado.

Tēja

Dažas zāļu tējas, piemēram, kumelīšu, lavandas un piparmētras, ir pazīstamas ar savām nomierinošajām īpašībām. Dzēriena tasīte var palīdzēt jums atslābināties un mazināt dusmu sajūtu.

 

Leave a Comment