Jums vēl nekad nebūs bijuši tik zīdaini un spēcīgi mati: kāpēc jums vajadzētu šampūnam pievienot sodu?

Kā lietot sodu matiem

Ja nav kontrindikāciju veselības apsvērumu dēļ, tad sodu var izmantot vairākos veidos: matu mazgāšanai, skrubēšanai, masku gatavošanai u. c. Cepamā soda ir piemērota visu veidu matu kopšanai, ja tie nav bojāti: taukaini, sausi un normāli.

Matu mazgāšana ar sodu

Ja šampūnam pievienosiet nedaudz cepamās sodas, tas no parasta šampūna pārvērtīsies par šampūnu-pīlingu, dziļi attīrīs jūsu matu sprogas un galvas ādu. Šādā veidā ieteicams lietot cepamo sodu 4 reizes mēnesī. Šāds šampūns palīdzēs stimulēt asinsriti audos, tāpēc šķipsnas būs stipras un aktīvi augs. Proporcijām jābūt šādām – 2 tējkarotēm šampūna jāpievieno 1 tējkarote cepamās sodas. Iegūto maisījumu berzē plaukstās un lieto kā parastu šampūnu.

Matu balināšana ar sodu

Sodai piemīt izgaismojoša iedarbība, tāpēc tā var padarīt matus par dažiem toņiem gaišākus. Lai iegūtu pamanāmu rezultātu, ir jāveic 5 procedūras. Šī metode ir piemērota blondīnēm un rudmatainu matu īpašniecēm. Izgaismošanai ir jāizveido maska. Maskai nepieciešamās sastāvdaļas: 1 ēdamkarote sodas, 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkarote citrona sula, 1 ēdamkarote ūdens. Sajauc sastāvdaļas un rūpīgi samaisa. Uzklājiet masku uz sausām cirtām, ietiniet ar pārtikas plēvi un pēc 2 stundām nomazgājiet ar ūdeni. Procedūra jāveic 2 reizes nedēļā.

Izskalojiet matus ar sodu

Ja mati ir taukaini un stīvi, slikti izķemmēti un sapinušies, tad pēc mazgāšanas tos var noskalot ar cepamo sodu. Mati pēc šādas skalošanas kļūs mīksti, zīdaini un pakļāvīgi. Lai pagatavotu šķīdumu skalošanai, nepieciešams ņemt 10 g cepamās sodas un atšķaidīt to 200 ml silta ūdens. Var pievienot dažus pilienus citrona esences smaržas un spīduma piešķiršanai.

 

Leave a Comment