Etiķis jau pēc pirmās reizes palīdzēs jums atbrīvoties no laputīm uz augiem

Un tā, lai atbrīvotos no laputīm uz dārzeņu un augļu kultūrām mums būs nepieciešams ūdens, 70 % etiķis un jebkurš trauku mazgāšanas līdzeklis. Var arī izmantot saimniecības ziepes, bet tās būs jāizšķīdina, kas aizņems laiku, un pēc tam vēl jānokāš, lai izsmidzinātāja uzgalis nenosprostotos ar palikušajiem gabaliņiem.

Uz 1l ūdens nepieciešams 1 tējkarote 70% etiķis, vai 8 karotes parastā 9% etiķa. Un 5 karotes, piemēram, Fairy. Visu samaisa kopā un droši lejam iekšā smidzinātājā.

Ieteicams izmantot dārza smidzinātāju, jo ar to ir vienkāršāk nosmidzināt augu lapu iekšējās daļas, kur kā reiz pulcējas lielākā daļa laputis. Ar parastu rokas izsmidzinātāju to arī var darīt, bet tad nāksies atsevišķi katru lapu piepacelt.

LASI VĒL: 

Iestādiet dārzā tējas maisiņu, un notiks kaut kas pārsteidzošs!
20 idejas jūsu dārzam, kuras jums palīdzēs izcelties uz kaimiņu fona, neiztērējot lielus līdzekļus
Ģeniāla ideja dārzam: kā 1 m2 platības izaudzēt 100 kg kartupeļus

Kaimiņiene saka, ka laputis iet bojā jau pēc pirmās apsmidzināšanas reizes. Viņa atkārtoti veic šo procedūru pēc 4-5 dienām.

Šīs sastāvdaļas atrodamas ik katrā mājā, ar šo daudzumu līdzekļa var apstrādāt lielu platību augu. Bet pats galvenais – to var ātri pagatavot, salīdzinot ar citām receptēm. Pat manas receptes jāgatavo ilgāk, kaut gan arī tās ļoti labi tiek galā ar uzdevumu.

avots

Pievienot komentāru