Dzīvokļa remonts: Kā pašam izgatavot dekoratīvos akmeņus?

Kā maisījumu samaisīt?

Nomēriet nepieciešamo ūdens daudzumu, pēcāk to pakāpeniski lejiet klāt ģipsim. Maisīšanai ļoti labi noderēs urbis, kam ir maisāmais uzgalis. Pārāk ilgi ģipsi gan nevajg maisīt, jo maisījums ātri sacietē.

Pēc tam, kad tika sagatavots maisījums, es uzreiz to lēju formiņās. No sākuma nepieciešams ieliet katrā formiņā masu tā, lai tā nosedz tikai apakšu un vienmērīgi izlīdzinās. Pēc tam lejiet klāt pārējo un virsējo daļu izlīdziniet ar špakteļlāpstiņu. Pāris minūtes pēc tam, kad esat salējuši masu formiņās, vēlreiz pārejiet pāri visam ar špakteļlāpstiņu, lai izlīdzinātu pēdējās nepilnības.

Apdare

Ģipsis sacietēs apmēram pēc 20 minūtēm – tieši tad es ķēros klāt akmeņa apdarei. Lai to izdarītu, formu nepieciešams nolikt uz galda malas un stiept to uz leju, lai tā atdalītos no akmeņiem. Tos nepieciešams žāvēt labi vēdināmās telpās vai arī ārā svaigā gaisā.

Gala rezultāts

Šis ir daudz izdevīgāks variants, nekā pirkt jau gatavos produktus, protams, ja jums nesagādā problēmas pagatavošanas process. Es visas proporcijas liku “uz aci”, taču iesaku paeksperimentēt un paskatīties, kā pašiem labāk patīk.

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru