Daži vārdi, kurus saka gudras sievietes

“Laiks rādīs.”

Gudras sievietes zina, ka laiks ir sabiedrotais, nevis ienaidnieks. Un tieši tas palīdz pārdzīvot grūtākos brīžus, kā arī parāda patieso lietu stāvokli. Tās, kuras izceļas ar gudrību, nav pieradušas pieņemt sasteigtus lēmumus: viņas ir pārliecinātas, ka laiks visu nostāda savās vietās un parāda, kurš no apkārtējiem ir patiešām tuvu, bet kurš – tikai runā par to.

“Tā notiek.”

Gudri cilvēki nekad no pašreizējām grūtībām netaisa “pasaules galu”. Viņi zina, ka dzīve ir pilna kāpumu un kritumu, un viņiem tie jāpieņem mierīgi un ar cieņu. Viņi nekad nenogurdina sevi ar satraukumu par sīkumiem un bieži vien uz vilšanos un nepatīkamām lietām filozofiski reaģē ar vienkāršu vārdu “tā gadās”.

“Tā ir pieredze.”

Uztvert neveiksmes un negatīvu pieredzi kā stigmu un sava vājuma pierādījumu ir to cilvēku liktenis, kuri nav pārliecināti par sevi un kuriem nav pietiekamas dzīves pieredzes. Gudrība slēpjas vērtīgu mācību gūšanā pat no visneveiksmīgākajām situācijām. Galu galā tā ir spēja nepārtraukti mācīties, turklāt bieži vien  savām kļūdām – īpašība, kas raksturīga tikai gudrām sievietēm.

“Paldies.”

Spēja sirsnīgi un no visas sirds pateikt paldies – prasme, kuru apgūt nav nemaz tik viegli. Viena lieta ir pateikt vārdu “paldies”, un pavisam cita – noskaņot sevi uz “emocionālu īstu pateicību”. Tieši pēdējais liecina par cilvēka briedumu, kurš spēj patiesi novērtēt labus darbus.

Vai jūs sakāt šos vārdus? Dalieties komentāros!

Leave a Comment