Bagātīga raža bez izmaksām. Mēslošanas līdzekļi, kas neko nemaksā, bet rada īstu ražas furoru

Raugs un maize

Maizes raugs jeb parastais raugs stimulē sakņu veidošanos, tātad arī paša auga aktīvu augšanu un veselību. Jūs zināt frāzi “augt kā raugs”. Tā noteikti ir taisnība. Ir pierādīts, ka raugs paātrina sakņu parādīšanos par 10-12 dienām, un paši augi kļūst daudz spēcīgāki. Ar raugu var barot gandrīz visu, bet īpaši to iecienījušas peonijas un zemenes.

Mēslojumu var pagatavot gan no parastā rauga, atšķaidot to ar ūdeni (100 g uz spaini ūdens), gan no rauga (melnās) maizes. Arī atšķaidot to ar ūdeni un raudzējot divdesmit četras stundas.

Maizes un rauga mēslošanas līdzekļus ir labi kombinēt ar pelnu iestrādi, kas kompensēs kalcija trūkumu.

Medus

Ja medus šķīdumā iemērksiet krizantēmu, vīnogu, neļķu, gurķu un tomātu spraudeņus, tie labāk iesakņosies un augs daudz ātrāk.

Medu ir iecienījuši arī pieredzējuši dārzkopji, lai piesaistītu bites, kas ziedēšanas laikā apputeksnē augļaugus. Tiek apgalvots, ka tas dod divreiz vairāk augļu!

Spraudeņu mērcēšanai būs vajadzīgas 1-2 karotes medus, kas atšķaidītas spainī ar ūdeni, un atstājiet augus tajā uz 8-12 stundām;

Lai palielinātu augļu skaitu uz kokiem – ziedēšanas laikā tos apsmidzina ar medus šķīdumu tādās pašās proporcijās (karote uz spaini ūdens).

Soda

Ir laba un, galvenais, dabiska alternatīva fungicīdiem – ķīmiskiem preparātiem sēnīšu slimību apkarošanai. Atšķaidiet 3-4 ēdamkarotes sodas 3 litros ūdens un aplaistiet augsni ap augiem. Soda palīdz cīnīties arī ar sēnītēm, kas dažkārt negaidīti parādās dārzeņu dobēs vai puķu dobēs.

Vēlaties, lai jūsu tomāti būtu saldāki? Tad apkaisiet nelielu daudzumu sodas zem krūma ap augu, uzmanoties, lai tā nenokļūtu uz lapām. Soda samazina augsnes skābumu, kas uzlabo tomātu garšu;

Sodu, kā arī olu čaumalas var izmantot cīņā pret gliemežiem, ja tos apkaisīsiet ar sodu, tie ātri aizies bojā.

Piens

Piens, kas bagāts ar kalciju un citiem noderīgiem elementiem, ir ne tikai laba barība augiem, bet arī spēcīga aizsargbarjera pret kukaiņu kaitēkļiem un slimībām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Pienu atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:4, dažreiz pievieno dažus pilienus joda. Šādu barošanu īpaši iecienījuši tomāti un paprikas;

Lai pasargātu no kukaiņiem un slimībām, piena šķīdumu izsmidzina uz lapām.

 

Leave a Comment