Auksts ūdens pret siltu: kas ir veselīgāk?

Bet ir arī situācijas, kad nav ieteicams dzert aukstu ūdeni.

Kad jums ir gripa, auksts ūdens var padarīt jūsu deguna gļotādu biezāku, kas apgrūtinās jūsu ķermeni atbrīvoties no tās.

Auksts dzeramais ūdens nav ieteicams cilvēkiem ar noteiktiem stāvokļiem, kas ietekmē gremošanas sistēmu, piemēram, ahalāziju.

Auksts ūdens arī ir viens no ierosinātājiem, kas izraisa migrēnu cilvēkiem, kuriem tā regulāri parādās.

Un kā ir ar siltu ūdeni?
Ja jums ir jutīgi zobi, tad, visticamāk, jūs slāpes veldzēsiet ar siltu vai istabas temperatūras ūdeni, lai novērstu nepatīkamās sajūtas jūtu mutes dobumā.

Silts dzeramais ūdens ir labāks arī tiem, kuriem ir kuņģa-zarnu saslimšanas. Papildus tam, siltais ūdens var palīdzēt stimulēt asinsriti.

Turklāt, uzsākot dienu ar glāzi silta ūdens pirms brokastīm – tas ir lielisks veids, kā iedarbināt savu gremošanas sistēmu.

Un tā, vai siltais ūdens ir labāks?
Jūsu ķermenim nepatīk ekstremālas temperatūras, tāpēc dzert karstu vai aukstu ūdeni nav ieteicams. Bet, kad runa ir par izvēli starp aukstu, siltu un istabas temperatūras ūdeni, šis ir personīgās gaumes jautājums.

Dienas beigās svarīgs ir ūdens daudzums, kuru jūs katru dienu izdzerat, un nevis ūdens temperatūra. Izdzeriet pietiekoši daudz ūdens jebkādā temperatūrā, kāda vien jums dienas laikā ir pieejama, lai jūsu ķermenis saņemtu pietiekošu daudzumu mitruma.

avots

Leave a Comment