5 lietas, ko kategoriski nedrīkst darīt salā

3. Pirms iešanas uz ielas dzert karstus dzērienus

Vēl viena izplatīta kļūda, kuru pieļauj daudzi no mums. Jā, karsti dzērieni aukstā laikā ir veselīgi, jo aktivizē organisma aizsargresursus un uzlabo asinsriti. Bet tie arī paplašina asinsvadus, kas noved pie tā, ka salā notiek vērienīga siltuma atdeve. Dzert karstu tēju vai kafiju ieteicams ne vēlāk kā 30 minūtes pirms iešanas ārā.

4. Nēsāt ciešus apavus

Ziemas apaviem ir jābūt siltiem un brīviem, lai jums būtu iespēja uzvilkt biezās zeķes. Ciešas kurpes vai zābaki ļoti bieži ir apsaldēšanās iemesls. Neaizmirstiet arī apavos ielikt siltās zolītes, bet kokvilnas zeķītes labāk aizstāt ar vilnas – tie daudz labāk uzsūc mitrumu.

5. Nēsāt metāla rotas

Aukstākās dienās ārsti uzstājīgi iesaka atteikties no metāla aksesuāru – gredzenu, auskaru, kulonu – nēsāšanas. Lieta tāda, ka metāla auskari, kas zemās temperatūrās ātri atdziest, var izraisīt ausu un citu ādas mīksto vietu apsaldējumu, bet uz pirkstiem cieši uzvilktie gredzeni traucēs normālai asins cirkulēšanai.

Kā jau tika noskaidrots augstāk, kad temperatūra aiz loga krasi samazinās, izrādās, ka daudzi no mums nav gatavi salam, kā dēļ cilvēki sāk pieļaut lielas kļūdas, kas draud ar saslimšanām un pārsalšanu. Ievērojot uzskaitītos aizliegumus, jūs ievērojami pasargāsiet sevi no problēmām, kuras ziema mums sagādā. Padalieties ar šo noderīgo informāciju ar saviem tuviniekiem!

avots

Pievienot komentāru