10 tautas līdzekļi, kas izturējuši laika pārbaudi

Iemērciet ādu aukstā pienā, lai izārstētu apdegumus
Ievainoto ādu iemērciet bļodā ar aukstu pienu aptuveni 15 minūtes. Šķidruma temperatūra palīdzēs apturēt dedzināšanu, tajā pašā laikā tauki un olbaltumvielas baros ādu un veicinās ātrāku tās sadzīšanu. Ja apdegums ir lielāks, uztaisiet kompresi, iemērcot tīru auduma gabalu pienā, un pēc tam uzklājiet to uz apdeguma vietu.

Izbaudiet vannu ar auzu pārslām, lai nomierinātu niezošu ādu
Auzu pārslas lieliski noder ādai, veicinot sadzīšanu un mazinot iekaisumu. Atslābināšanās siltā vannā, kas pildīta ar koloidālie auzu miltiem, uz 15 – 20 minūtēm ir viens no labākajiem veidiem, kā ārstēt niezošu ādu.

Dzeriet vītolu tēju, lai atvieglotu sāpes
Vītolu mizas tēja satur lielu salicīna daudzumu, kas pēc ķīmiskā sastāva ir analogs aktīvajai aspirīna sastāvdaļai. Tas padara vītola mizas tēju par labāko variantu, kā ārstēt galvassāpes, menstruāciju krampjus un artrītu, neizvēloties aspirīnu vai jebkādu citu pretsāpju līdzekli.

Dzeriet karstu groku, lai atbrīvotos no sāpēm kaklā
Lai arī mēs visi zinām, ka alkohola dzērienu ļaunprātīga izmantošana nav tā labāka lieta veselībai, groks joprojām ir viens no labākajiem līdzekļiem, lai ārstētu iekaisušu kaklu. Tradicionālā recepte ir maisījums no 4 uncēm karsta ūdens vai tējas, viskija un tējkarotes medus.

Izmantojiet asklēpiju, lai atbrīvotos no kārpām
Asklēpija ir kopējais nosaukums aptuveni 140 augu veidiem Asclepias dzimtē, kas, kā zināms, satur pienu sulu. Kad to pieliek pie kārpas, sula iesūcas un izšķīdina kārpu, galu galā liekot tai nokrist.

Izmantojiet zirnekļtīklu, lai dziedētu rētas
Viens patiešām pārsteidzošs fakts par zirnekļtīkliem ir tas, ka tas satur olbaltumvielas un vitamīnus, kas palīdz paātrināt asins sarecēšanu un ievainojumu dzīšanu. Vienkārši atrodiet tīru zirnekļtīklu, pārliecinieties, ka tajā nav beigtu kukaiņu, un savirpiniet to bumbiņā, kas apklās visu jūsu ievainojumu. Ir ārkārtīgi svarīgi apklāt visu ievainojumu, lai ātrāk apstādinātu asiņošanu un novērstu jebkādu netīru vielu iekļūšanu ievainojumā.

Dzeriet ingveru, lai ārstētu slimu kuņģi
Ingvera sakne satur daudz dabīgas ķīmiskās vielas, kas nomāc nervu signālus, kas savukārt izraisa vemšanu un stimulē muskuļus, kas ir atbildīgi par materiālu pārvietošanu par kuņģa-zarnu traktu.

avots

Pievienot komentāru